Southampton håper på «låne før kjøp»-avtale med Liverpool

The Saints ønsker seg lovende Liverpool-back.

6. apr 2021 kl 15.07Einar Kvande

Southampton forsøkte å låne Neco Williams fra Liverpool i januar, men ble møtt med en kald skulder av Anfield-klubben. Nå planlegger sørkyst-klubben et nytt fremstøt for å sikre seg Williams til sommeren, ifølge Dan Sheldon i The Athletic.

Samtalene mellom Southampton og Liverpool som førte til det overraskende utlånet av Takumi Minamino til The Saints i vinter startet som en forespørsel fra Southampton om å få låne Williams. Jürgen Klopp ønsket imidlertid å beholde den walisiske høyrebacken i troppen, selv om han bare har vært involvert i 13 Liverpool-kamper denne sesongen.

Kjøpeopsjon viktig

Sheldon skriver at Southampton er ute etter å signere en permanent venstreback i tillegg til en annen spiller på lån som kan fungere som cover på backplassene, der en kjøpeopsjon vil være viktig for The Saints.

Avtalen som tok Kyle Walker-Peters til Southampton fra Tottenham i 2020, først på lån og deretter permanent, blir sett på som malen. Neco Williams sine bravader som venstre vingback for Wales har vist Southampton en allsidighet som klubben ønsker å utforske videre, ifølge Sheldon.

Det er imidlertid langt fra sikkert at Liverpool er villige til å gi slipp på Williams, verken på lån eller permanent, da han for tiden fungerer som eneste back-up for klubbens faste høyreback, Trent Alexander-Arnold.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]