– Superligaen er borte, men jeg har sett nye Champions League. Jeg liker den ikke

Jürgen Klopp ber om at spillere, managere og supportere snart blir hørt når fotballens fremtid diskuteres.

23. apr 2021 kl 15.33Jens Bessesen

Liverpool-manageren sier han er glad for at «The Super League» forsvant bare noen dager etter lansering, men det betyr ikke at alt er fryd og gammen i fotballen for tiden.

Midt i kaoset som satte sinnene i kok hos hele Fotball-Europa, vedtok nemlig UEFA det nye Champions League-formatet som skal gjelde fra 2024/25-sesongen. Klopp er ingen tilhenger av det nye formatet, som blant annet gjør at det blir flere kamper gjennom høstsesongen.

– Blir aldri spurt

– Alle vet hva jeg synes om at det skal spilles flere kamper. Du kan ikke stadig komme med nye turneringer. Superligaen er borte, men jeg har sett nye Champions League. Jeg liker den ikke. Det er ti kamper i stedet for seks, og jeg aner ikke hvor vi skal få plass til dem, sa Klopp på dagens pressekonferanse. 

– Kanskje UEFA ber om at cupturneringer i England skrotes eller at Premier League skal reduseres til 18 lag, sa Klopp.

Tyskeren var tydelig irritert over at vedtak blir gjort uten at han og andre managere blir rådført.

– Trenere, spillere og supportere blir aldri spurt. Vi er helt på grensen når det gjelder antall kamper. Alle trenere er enige. Men UEFA spurte ikke oss. Folkene bak superligaen spurte ikke oss. Det er ikke mulig å spille flere kamper. Men vi blir ikke spurt, vi må bare levere, sier Klopp. 

Ikke lenger opptatt av superligaen

Klopp gjentar at han er meget glad for at superligaen raskt ble stanset, men at han ikke vil bruke mer krefter på å tenke på det, når det til stadighet dukker opp andre ting å bekymre seg for. 

– Det snakkes om at vi tjener godt og bare må rotere i stallen, men fotballen er ikke klar for flere kamper. Jeg vet ikke hvordan vi skal takle det. Vi må sørge for at kvaliteten på fotballen blir høyere, men får ikke tid til å trene for å bli bedre, sa Klopp.

– Mine bekymringer dreier seg ikke om det som har skjedd, men det som skjer, sa han og siktet til blant annet Champions League-formatet og en utvidelse av VM for klubblag, som også snart innføres.

Flere lag, flere kamper

Mandag vedtok UEFA at antall klubber i Champions League økes fra 32 til 36 fra 2024/25-sesongen.

Det tradisjonelle gruppespillet erstattes med en enkelt liga som inkluderer alle deltakende lag.

Turneringen går etter den såkalte sveitsiske modellen. Alle de deltakende klubbene vil være garantert minst 10 ligakamper mot 10 forskjellige motstandere. Fem kamper på hjemmebane og fem kamper på bortebane. Dette blir da isteden for de seks gruppespillkampene mot tre forskjellige lag. 

Vårsesongen blir det sluttspill som normalt.