– Vi spilte godt nok til å gå videre, men må ta vare på de sjansene

De røde røk ut av Champions League. Etter kampen var James Milner fornøyd med det meste, utenom resultatet.

15. apr 2021 kl 11.02Arild Skjæveland

James Milner var kanskje det mest overraskende navnet da Liverpools lagoppstilling ble annonsert før avspark onsdag kveld. Med kapteinsbindet på armen gikk han foran, og var veldig god, spesielt i førsteomgangen.

Dessverre kom aldri den scoringen som kunne gjort det skikkelig spennende, og Real Madrid tok seg til semifinalen mot Chelsea etter å ha vunnet 3-1 sammenlagt. Etter kampen var Milner stort sett fornøyd med det laget hadde prestert.

– Jeg synes prestasjonen var god. Lysten og intensiteten var bra, vi vant tilbake ballen og presset ganske bra. Men du kan ikke misbruke de sjansene vi hadde i kveld. Vi hadde mer enn nok sjanser til å gjøre det vi trengte å gjøre, men vi tok ikke vare på dem og det er dessverre forskjellen, sier veteranen i et intervju med BT Sport, som er gjengitt av Liverpoolfc.com.

– Det positive er at vi skaper sjansene, og spesielt mot et lag som dette. I tillegg til reaksjonen vår etter den første kampen. Vi gjorde nok i kveld til å gå videre, og med sjansene vi hadde synes jeg vi var det beste laget, synes han.

– Ali gjorde en god redning også, som du må forvente, men vi gjorde nok til å vinne kampen. Men når du ikke tar sjansene dine… Du trenger bare den første. Dersom du kan ta den første, så endrer det kampen igjen. Misbruker du sjansene dine går du ikke videre, sier 35-åringen.

Den første kampen ble avgjørende

Klopp mente at de røde tapte oppgjøret i Madrid – ikke på Anfield. Det var «Milly» enig i.

– Etter den dårlige første kampen kan du si at vi ga oss selv for mye å gjøre, for vi klarte det ikke. Jeg synes vi har gjorde nok i kveld til å vinne kampen, dersom vi hadde tatt sjansene våre. Når alt kommer til alt var vi ikke gode nok over de to kampene.

– Det var et godt forsøk i kveld. Jeg synes det var flere som var utmerket. Nat Phillips var igjen helt fantastisk i forsvar. Det er skuffende, for vi gjorde alt det vi ønsket utenom å score de to målene, som så klart er det viktigste.

Han synes spillet gir håp om en god avslutning i Premier League, der de røde jakter topp fire og er avhengig av at lagene foran dropper poeng.

– Det viktigste er at vi konsentrerer oss om nivået på spillet vårt, og at vi presterer med en slik intensitet, innstilling og tempo som vi spilte med i kveld i de siste ligakampene. Forhåpentligvis kan vi komme blant de topp fire. Det er det viktigste, at vi kan fortsette med denne formen og å prestere slik. Det er det som har manglet, den evnen til å prestere jevnt. Det er det vi må få tilbake, og så presse på i disse siste kampene for å komme over skuffelsen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]