Zidanes taktikk var å utnytte rommet bak Liverpools sidebacker, og den slagplanen lykkes han med

Andy Robertson var svært frustrert etter kampen.

7. apr 2021 kl 15.22Einar Kvande

I sin analyse av Liverpool la Zinedine Zidane merke til hvor offensive Liverpools sidebacker var. Real Madrid-managerens slagplan var derfor å utnytte det store rommet sidebackene til Liverpool etterlot seg når de ble med fremover i angrep.

– Liverpools sidebacker er ofte med i angrep, noe som fungerte bra for oss og for Vini, sa Zidane på sin pressekonferanse etter kvartfinalen, og siktet da til tomålsscorer Vinicius Junior.

– Jeg ga ordre om å slå lange baller bak sidebackene så snart vi gjenvant ballen, la franskmannen til.

Hang ikke med

Denne slagplanen gjorde at Andy Robertson var en svært frustrert mann etter kampslutt.

– Det tok en stund før vi kom igang, og på dette nivået har du ikke råd til det. I første omgang ble vi straffet for det, slo venstrebacken fast etter kampen.

– Målene var av det billige slaget, sett fra vårt ståsted, og plutselig lå vi under 2-0.

– Jeg synes vi startet andre omgang bra, og fikk et viktig mål. Hadde det endt 2-1 hadde jeg vært fornøyd. Men så åpnet det seg opp i motsatt ende. 3-1 blir vanskelig, men vi fortjente trolig ikke mer fra denne kampen.

– Vi hang ikke med, og det eneste positive var bortemålet. Vi får se om det blir utslagsgivende eller ei. Neste uke må vi spille mye bedre enn vi gjorde i denne kampen.

– Andreomgangen vår var god. Vi fikk den scoringen som Mo satte inn, og på 2-1 var vi med i kampen igjen. Derfor var det så skuffende å slippe inn et mål til. 

– De siste 10-15 minuttene klarte vi ikke å komme nær målet deres. De var gode til å holde på ballen og drepe kampen. De har så mange erfarne spiller, som Modric, så de klarer slikt lett. Dessverre klarte vi ikke å skape noen flere sjanser.

Liverpool må nå score to mål hjemme på Anfield uten at Real klarer å kvittere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]