Alisson gjorde noe som ingen andre Liverpool-spillere har klart siden desember

Statistikken viser at Liverpool ikke har vært særlig dyktige på hjørnespark etter nyttår.

18. mai 2021 kl 09.16Einar Kvande

The Athletic slår fast at Alisson Beckers scoring på overtid av overtiden mot West Bromwich var Liverpools første mål fra en corner siden Liverpool vant 7-0 over Crystal Palace på Selhurst Park like før jul. Den gangen var det Mohamed Salah som nikket ballen i mål etter at Joel Matip hadde headet hjørnesparket videre til ham.

I mellomtiden har Liverpool tatt 151 cornere uten at det har resultert i scoring.

Enkelte vil nok argumentere med at Diogo Jotas utligningsmål mot Manchester United på Old Trafford kom etter en corner, men den scoringen teller ikke som mål etter corner i statistikkene, fordi vertene klarerte hjørnesparket. Ballen havnet i beina på Mohamed Salah, som fyrte av på direkten. Skuddet ble blokkert av United-forsvaret, før Nat Phillips fikk tak i ballen inne i feltet, dro seg fri og serverte Jota.

– Vi må sørge for at Alis scoring får betydning

Alisson Beckers scoring betyr at Liverpool kan sikre fjerdeplassen mot Crystal Palace på søndag dersom de vinner mot Burnley på Turf Moor onsdag kveld.

– Alis mål vil ikke bety noe som helst dersom vi ikke vinner våre to siste kamper, slår keepertrener John Achterberg fast til The Athletic.

– Vi har ikke oppnådd noe som helst ennå. Vi må sørge for at hans scoring får betydning. Søndagens kamp var en påminnelse om at du må kjempe hardt for absolutt alt i denne ligaen. Nå er alt fokus på Burnley.

– Jeg håper vi ikke behøver å sende Ali frem på cornere i de to siste kampene. Forhåpentligvis ligger vi bedre ann i sluttsekundene i de kampene, avslutter keepertreneren.