Angrer ikke på avgjørelsen om å dra, selv om han hadde fått en viktigere rolle denne sesongen

Liverpools sesong kunne sett annerledes ut dersom Dejan Lovren hadde valgt å bli en sesong til. Selv angrer han ikke på avgjørelsen.

19. mai 2021 kl 17.48Jens Hapnes Rege

Dejan Lovren hadde nok aldri sett for seg hvordan Liverpools sesong skulle arte seg da han bestemte seg for å forlate de rødkledde til fordel for Zenit St Petersburg før sesongen. 

Bare noen måneder ut i sesongen var både Joe Gomez og Virgil van Dijk utelukket for sesongen med alvorlige kneskader, og bare måneder etterpå måtte også Joel Matip kaste inn håndkleet etter å ha spilt med store smerter over en lengre periode. 

Selv om han kunne ha spilt en viktigere rolle for Klopps mannskap enn tidligere angrer ikke kroaten på avgjørelsen om å dra. 

Angrer ikke

– Jeg angrer ikke på noen ting. Da jeg tok avgjørelsen var det den riktige avgjørelsen i det øyeblikket, sier 31-åringen i et intervju med The Athletic.

– Det er som å spørre hvorfor man ikke tok de riktige lotto-tallene etter trekningen, som om man visste hva som skulle skje. Det fungerer ikke slik. 

Selv om han står bak valget om å søke lykken et annet sted enn i Liverpool, var det ikke et enkelt valg å ta. Familien var etablert og han hadde flere nære vennskap i laget. 

– Det var vanskelig, for jeg var etablert i Liverpool og barna gikk på skolen der. Kona og jeg hadde våre daglige rutiner. Når man i tillegg har venner som Salah, så blir man selvfølgelig lei seg når man må dra. 

BLE MESTERE: Salah og Lovren ble nære i tiden i Liverpool, og vant til slutt det meste sammen.

BLE MESTERE: Salah og Lovren ble nære i tiden i Liverpool, og vant til slutt det meste sammen.

– Det er en del av fotballen. I en fotballkarriere må man endre klubb av og til, og det aksepterte jeg, forteller han om avgjørelsen. 

Han følger fortsatt de rødkledde tett, og holder kontakten med flere tidligere lagkamerater. 

– Jeg ser fortsatt Liverpool-kamper når jeg kan. Jeg elsker Liverpool og vil se laget gjøre det bra. Jeg snakker med Shaqiri, kapteinen Henderson og Gini Wijnaldum også. Salah er på første plass!

– Jeg savner fansen mer enn noe annet. Det har vært trist med COVID-situasjonen og at de ikke har fått støttet laget på stadion. Det er det jeg virkelig savner når jeg ser Anfield på tv. 

Ble russisk seriemester

Lovren har fått en viktig rolle i sitt nye lag Zenit St Petersburg. Kroaten har spilt over 2000 minutter for et lag som vant både det russiske mesterskapet og den russiske Supercupen, og som også deltok i Champions League. 

– Det viktigste målet denne sesongen var å vinne mesterskapet igjen, og det klarte vi. Det var et nytt trofe i samlingen min. Jeg kom hit for å vinne så mange trofeer som mulig og for å lede klubben fremover. 

MESTERE: Zenit vant den russiske ligaen.

MESTERE: Zenit vant den russiske ligaen.

Mesterskapet gjør at Lovren og hans lagkamerater får muligheten til å møte de beste lagene i Champions League neste sesong. Hadde Liverpools eiere fått det som de ville kunne ikke det ha skjedd. 

– Det er en gruppe mennesker som tror de har makten til å gjøre alt selv og som tror de kan ta avgjørelser uten å spørre noen. Som spillere spiller man for supporterne og historien. At eiere bare skal se på det økonomiske forstår jeg ikke. 

Onsdag kveld kommer Dejan Lovren og flere forventningsfulle Liverpool-supportere til å benke seg foran tv-en i håp om at Liverpool skal ta et steg nærmere Champions League-spill neste sesong. 

Oppgjøret mot Burnley starter 21.15 og sendes på TV2 Sport Premium.