Damelaget sikter mot opprykk med suksesstreneren tilbake

Matt Beard førte Liverpool til to seriegull sist gang han var i klubben, men nå må han først få laget ut av Championship.

30. mai 2021 kl 17.28Øystein Tronstad

– Vi må forstå reisen vi kommer til å være på neste år. Vi vil gjøre vårt ytterste for å rykke opp. Det kommer ikke av seg selv, ingen garantier, vi må fortjene det. Min jobb er å sørge for at spillerne er fokuserte, i form og forberedt, sier Matt Beard til Liverpoolfc.com.

– Jeg er selvsikker. Jeg synes vi har en meget god kjernegruppe her. Det som er bra for meg er at de nå har erfart Championship, og vet hva som forventes. Ser man på en klubb som Liverpool Football Club, så vil det være som en cupfinale hver uke for oss.

Gulltreneren er tilbake

Beard kom for første gang inn i damelaget i 2012, etter å ha ledet Chelsea. I Liverpool bygget han et lag som vant Super League-tittelen to sesonger på rad fra 2013 til 2014. Begge årene ble han kåret til årets trener. Han hadde også æren av å lede de røde i deres første opptreden i Champions League.

– Jeg nøt virkelig min tid i Liverpool da jeg var her sist, men det hører også fortiden til nå. Det som blir viktig er hva jeg gjør denne gangen, eller hva vi gjør. Det gleder jeg meg til.

Liverpool er en spesiell klubb

I 2016 forlot 43-åringen England for å være trener i Boston. De siste årene har han hatt ansvaret for West Ham og Bristol City, før han nå returnerer til Liverpool eller nesten seks år.

PÅ KJENTE TRAKTER: En spennende pre-season venter i juni med suksesstrener Matt Beard tilbake.

PÅ KJENTE TRAKTER: En spennende pre-season venter i juni med suksesstrener Matt Beard tilbake.

– Det er en ære å få denne muligheten til å komme tilbake til klubben fordi det er en spesiell klubb. Det ville vært en fantastisk prestasjon om vi kan kommer tilbake til WSL (toppserien), men vi kan ikke ta noe for gitt.

Sesongforberedelsene starter om under én måned

Pre-season starter 28. juni og Liverpool har en jobb foran seg etter å ha endt 2020/21 på 3.-plass i Championship, bak Durham og Leicester City. Sistnevnte rykket opp. Kanskje kan det å ha fansen tilbake på kamper løfte de røde jentene kommende sesong.

– Det ville vært fantastisk. Det var stort å se fansen på Anfield mot Crystal Palace. Selv det å se play-off på TV med fans tilbake på stadionene er flott. Jeg kan ikke vente med å ønske dem velkommen tilbake og se kjente fjes fra min forrige periode her.

– Forhåpentligvis kan vi bygge et lag som fansen kan være stolte over.