«De har blitt sviktet igjen»

Liverpool FC er svært skuffet over dagens hendelser.

26. mai 2021 kl 15.42Mari Lunde

Liverpool FC har kommet med en uttalelse etter at rettssaken mot tre menn som sto tiltalt for å ha tuklet med vitneutsagnene etter Hillsborough-tragedien har blitt stanset.

«Det er med stor skuffelse at Liverpool Football Club noterer seg den siste utviklingen i rettsprosessen knyttet til Hillsborough-katastrofen», skriver de i en uttalelse publisert på sin hjemmeside.

Onsdag formiddag kom nyheten fra rettssalen i Salford om at saken mot to pensjonerte politimenn og én pensjonert advokat har blitt stanset. De tre sto anklaget for å ha endret vitneutsagn fra 1989 og dermed forstyrret rettens gang.

«Selv om det ikke er vårt sted, juridisk eller på noe annen måte, å kommentere disse saksforholdene ettersom de gjelder enkeltpersoner, er det vår plikt å påpeke med kraft at de 96 ofrene, deres familier, de overlevende og alle de som led som et resultat av Hillsboroguh-tragedien har kontinuerlig mislyktes i jakten på rettferdighet.»

«Vi hyller alle som har kjempet for rettferdighet. De har blitt sviktet igjen.»

«Vi har en situasjon der 96 mennesker ble drept og likevel har ingen personer eller grupper blitt ansett som juridisk skyldige for deres død.»

«Som alltid er tankene våre hos familiene, de overlevende og kampanjene, og vi vil gjenta at, slik det ble fastslått i etterforskingen i 2016, oppførselen til supporterne hadde ingen medvirkende faktor i tragedien, en sannhet som de etterlatte familiene måtte kjempe for i over et kvart århundre.»

«De 96 vil aldri bli glemt.»