Fulham rykket nedIngen av Liverpools kommende motstandere har noe annet enn æren å spille for

Fulham må belage seg på spill i Championship neste sesong, etter at de i kveld tapte 2-0 for Burnley hjemme på Craven Cottage.

10. mai 2021 kl 22.53Einar Kvande

Kveldens tap betyr at Fulham ikke lenger kan ta igjen Burnley på tabellen. London-laget står med 27 poeng, og har bare tre kamper igjen å spille. Burnley er nå oppe på 39 poeng.

Fulham kan maksimalt ta ni poeng til denne sesongen, og kan dermed heller ikke ta igjen Brighton og Southampton, som begge har 37 poeng, og nå ligger på de to plassene over nedrykksstreken.

Kveldens resultat betyr altså at all spenning er utløst i nedrykkstriden i Premier League. Det blir Fulham, West Bromwich og Sheffield United som spiller Championship-fotball neste sesong.

Før kveldens kamp var Burnley den eneste av Liverpools motstandere som fortsatt kunne ha noe annet enn æren å spille for når Liverpool skulle møte dem.

Manchester United har selvsagt fortsatt en teoretisk mulighet til å vinne Premier League, men den muligheten tror de neppe på selv, da Ole Gunnar Solskjær har bebudet at han kommer til å stille et B-lag mot Leicester i morgen kveld. United kan med maksimal uttelling ta tolv poeng på sine fire siste kamper, men selv det vil neppe være nok, da Manchester City er ti poeng foran.

Til helgen skal Liverpool gjeste et West Bromwich-mannskap som rykket ned og ble klare for Championship sist helg, og deretter venter så Burnley på Turf Moor og middelhavsfarer Crystal Palace på Anfield i sesongens to siste kamper.