– Det er enkelt å se hvor vi hadde vært uten Mo sine scoringer

Mohamed Salah kan bli toppscorer i Premier League for tredje gang.

23. mai 2021 kl 09.59Einar Kvande

Mohamed Salah kniver med Harry Kane om toppscorertittelen i Premier League. Begge har 22 scoringer før siste ligarunde, og i ettermiddag avgjørels både duellen om toppscorertittelen og om Liverpool får spille Champons League neste år, eller må nøye seg med bare Europa League.

– Jeg er meget godt fornøyd med Salah. Det er enkelt å se hvor vi hadde vært uten hans scoringer, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse fredag. 

– Men det er likedan for de andre lagene også. Uten scoringene fra lagenes toppscorere ville alt ha sett annerledes ut, selvsagt.

– Vi vet laget hjelper Mo mye, men han bærer mye ansvar selv også. Det er åpenbart. Han er svært profesjonell. Hans hunger for mål hjelper oss. Dette har vært et av hans beste år. Det har vært et toppår for ham. Laget har ikke vært der oppe hele tiden, og da er det eksepsjonelt å score så mange mål. Det gjør ham veldig spesiell, slår Liverpool-manageren fast.

Salah ble toppscorer i Premier League både i hans første sesong i Liverpool i 2017/18, og sesongen etter, 2018/19, men da delte han toppscorertittelen med lagkamerat Sadio Mané og Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang.

Kan nå en milepæl

Dersom Salah scorer i dag vil det være den 100. kampen han scorer mål i for Liverpool, og han blir bare den tiende spillere til å klare å score i 100 forskjellige kamper for klubben, opplyser Liverpoolfc.com.

16 spllere har scoret ligamål for Liverpool denne sesongen. Klubbrekorden lyder på 17 forskjellige spillere, som er blitt oppnådd tre ganger, blant annet i fjor. Liverpool kan tangere det antallet om vi får en scoring fra noen av disse i dag: James Milner, Fabinho, Rhys Williams, Naby Keita, Xherdan Shaqiri, Divock Origi eller Ozan Kabak.

Bare Andy Robertson har startet samtlige 37 ligakamper denne sesongen, men Georginio Wijnaldum har spilt i samtlige ligakamper. Han har 33 fra start og fire som innbytter. 

Sadio Mané kan i dag bli bare den andre spilleren i Premier League-historien til å score mål i åtte kamper på rad mot samme motstander. Robin van Persie mot Stoke er den eneste som har klart det tidligere.

Liverpool har mulighet til å holde buret rent for tredje strake ligakamp mot Palace for første gang siden 1980.

Jürgen Klopp har vunnet flere Premier League-kamper mot The Eagles (ni) enn mot noe annet lag.

Alisson spiller sin ligakamp nummer 100 for Liverpool i dag, og blir dermed den 16. keeperen til å gjøre det for klubben. Han har holdt buret rent i 43 av kampene. James Milner spiller sin 250. kamp for Liverpool i alle turneringer om han kommer på banen mot Palace.