Liverpool-legender involverer seg i Melwoods fremtid

Den nye eieren av Melwood, boligbyggeselskapet Torus, har fått Liverpool-legendene Robbie Fowler og Jamie Carragher med på laget.

14. mai 2021 kl 12.06Einar Kvande

Boligbyggeselskapet Torus har inngått et samarbeid med Liverpool-legendene Robbie Fowler og Jamie Carragher, samt de tidligere britiske OL-deltakerne Beth Tweddle (turn) og Steve Parry (svømming), om bruken av Liverpools tidligere treningsbygning på Melwood.

Torus tok over Melwood fra Liverpool FC i august 2019, og i tillegg til å bygge boliger på grøntarealet ønsket man å beholde bygningsmassen som Liverpool FC etterlot seg. Planen er å åpne de innendørs treningsfasilitetene for publikum.

Steve Coffey, som er daglig leder i Torus, mener at partnerskapet med Carragher, Fowler, Parry og Tweedle vil gi bygningsmassen nytt liv.

Profesjonelt opplegg i regi av Liverpool-legender

Liverpool-legendene har startet The Fowler-Carragher Academy, og dette akademiet vil nå ta over ansvaret for de eksisterende bygningene på Melwood. Bygningene skal brukes som trenings- og utdanningsfasiliteter for ungdommer fra hele Liverpool-regionen.

– Som partnere til Torus starter vi et nytt kapittel i Melwoods historie. Det passet som hånd i hanske for Fowler-Carragher akademiet. Vårt mål er å gi lokale barn og ungdom muligheter til å utfolde seg og lykkes. Vi er veldig glade for at vi kan tilby fantastisk utdanning sammen med et profesjonelt fotballopplegg støttet av sportsvitenskaps-eksperter, sier Fowler og Carragher i en pressemelding.

I tillegg til dette samarbeider Torus med spillernes fagforening PFA, med planer om å bygge hus på Melwood for tidligere fotballspillere som sliter med demens eller som har andre helseplager som krever oppfølging.

– Vi er glade for å kunne støtte dette prosjektet. Vi håper Melwood blir et nasjonalt foregangsprosjekt på dette området, sier PFA-leder Gordon Taylor.

– Vi er svært spente på å begynne denne reisen sammen med Fowler-Carragher akademiet, swim!, Beth Tweddle Gymnastics og PFA, avslutter Steve Coffey.