– Hvis ting ikke gikk hans vei, prøvde han bare å ødelegge treningen

Rickie Lambert lot seg irritere over Mario Balotellis oppførsel i Liverpool.

5. mai 2021 kl 17.22Jens Bessesen

Rickie Lambert og Mario Balotelli ble begge hentet til Liverpool sommeren 2014. Lambert var 32 år og fikk guttedrømmen oppfylt da overgangen fra Southampton ble et faktum, mens Balotelli ble kjøpt fra AC Milan da mannen som egentlig skulle erstatte Luis Suarez, Alexis Sanchez, valgte Arsenal fremfor Brendan Rodgers' Liverpool. 

Dermed stod ofte kampen om spissplassen mellom Lambert og Balotelli. 

– Han var en god gutt, barnslig, men med smittende oppførsel. Men så snart han satte sine ben på treningsbanen ble han en annen person, sier Lambert i podcasten Straight From the Off, gjengitt av Goal.

– Scoret selvmål med vilje

Lambert sier han aldri har sett liknende, og at han selv på den tiden var på sitt mest profesjonelle. Han ble derfor sjokkert over opptredenen på trening. 

– I starten ga han alt da han spilte. Men på trening kunne jeg se at han ikke ga alt. I tillegg snakket han i munnen på Brendan, sier Lambert i podcasten. 

– Hvis ting ikke gikk hans vei, prøvde han bare å ødelegge treningen. Han sparket ballen bort eller scoret selvmål med vilje, sier Lambert. 

39-åringen sier at han etter hvert irriterte seg over at Balotelli fikk spille mer enn han gjorde selv. 

– Det plaget meg ikke i starten, for jeg tenkte at jeg skulle kjempe til meg plassen, men da jeg så hvordan han var på trening og at han fremdeles fikk spille, det påvirket meg. 

– Til slutt gikk jeg til Brendan og ba om å slippe å være på lag med ham på trening. Jeg tror Stevie (Gerrard) gjorde det samme, sier den tidligere spissen. 

Fremdeles aktiv

Verken Lambert eller Balotelli hadde særlig vellykkede opphold i Liverpool. Lambert spilte til sammen 36 kamper for klubben og scoret bare tre mål før han dro til West Bromwich etter bare én sesong. Han la opp i 2017 etter en lang og imponerende karriere, der tiden i Southampton står igjen som den beste. 

30 år gamle Balotelli er fremdeles aktiv. Også han fikk bare én sesong i rødt før, der han scoret fire mål, han dro til AC Milan på lån, og så videre til franske Nice der han tidvis gjorde sakene sine bra. Nå spiller han for AC Monza i Serie B i hjemlandet Italia. Der spiller han for øvrig sammen med tidligere Liverpool-spiller Gabriel Paletta og kulthelten Kevin Prince-Boateng.