I kveld kjemper Liverpool om sitt femte FA Youth Cup-trofé

Liverpool har vunnet FA Youth Cup fire ganger. I kveld spiller de nok en finale.

24. mai 2021 kl 09.13Jens Bessesen

I 2019 vant Liverpool prestisjetunge FA Youth Cup for fjerde og foreløpig siste gang. I kveld spiller de røde finale i årets turnering mot Aston Villa. Det er Liverpools åttende juniorfinale siden turneringen ble arrangert for første gang i 1952. 

Liverpool har slått ut lag som Manchester United og Arsenal på veien, mens de i semifinalen tok seg til finale på bekostning av Ipswich. 

Mange talenter

Villa-laget som venter i kveldens finale er nok mer kjent enn de fleste juniorlag, for flere av spillerne har allerede prøvd seg i seniorenes FA-cup mot Liverpool i januar.

Villa måtte stille med et svært ungt mannskap da hele førstelaget var satt i karantene som følge av et koronautbrudd. 17-år gamle Louie Barry utliknet i kampen Liverpool til slutt vant 4-1, og fikk etter kampen tilnavnet«lille Jamie Vardy»av Jürgen Klopp.

Barry scoret hattrick for Villas juniorer da de slo West Bromwich i semifinalen, og unggutten regnes som et stort talent. 

Men Liverpool har også mange gode spillere på laget. Blant dem man kan følge ekstra nøye med på er Jarell Quansah, James Balagizi og Mateusz Musialowski. 

Kveldens finale vises på Viaplay og V sport 2. Avspark er klokken 20.45.