– Jeg er ikke interessert i å trene det beste laget i verden

Jürgen Klopp er klar over at rivalene har mer å rutte med økonomisk, men synes ikke er noe å syte for.

13. mai 2021 kl 13.01Jens Bessesen

Liverpools rivaler Manchester City, Chelsea og Manchester United er lagene som har brukt mest penger på overganger de siste årene, og i fjor skilte Chelsea og City seg ut med å bruke henholdsvis over 200 og over 100 millioner pund da de fleste klubber slet med økonomien. 

Nå varsler The Telegraph at de to klubbene som møtes i Champions League-finalen er klare til å åpne sjekkheftet igjen. Det hadde Jürgen Klopp fått med seg da han snakket om sommerens overgangsmarked på pressekonferansen før skjebnekampen mot United.

– Ikke noe å syte for

Han fikk spørsmål om han har tro på at Liverpool igjen kan tette gapet til Manchester City, spesielt når det blir antydet at de er klare til å bruke enda mer penger på å styrke stallen.

– Og Chelsea, og United! City og Chelsea har alltid hatt økonomiske fordeler, men vi har klart å vinne både ligaen og Champions League. Så det handler om vår situasjon. Jeg ser aldri til andre klubber og tenker hva de kan gjøre eller hva vi ikke kan gjøre, sier Klopp ifølge Goal

Han fulgte opp med å fortelle litt om sin filosofi.

– Jeg er ikke interessert i å trene det beste laget i verden. Jeg er interessert i å trene laget som kan slå verdens beste lag. Og om to-tre av dem spiller i vår liga, skal vi prøve å slå dem, sier han. 

– Det er ikke noe å syte eller gråte for. Vår situasjon er bra, sier han, men legger til at det vil være en større utfordring om det ikke blir Champions League-fotball til høsten.

Tror på stille vindu

Klopp er klar på at det ikke kommer til å bli brukt store summer for Liverpools del, og at det avhenger av om noen spillere blir solgt. 

– Det er som alltid. Hvis noen vil dra og vi selger, får vi se. Vi kan egentlig aldri planlegge så tidlig, sier han. 

Han spår at mange klubber vil være i en liknende situasjon etter å ha tapt enorme inntekter som følge pandemien.

– Markedet blir merkelig. Jeg hører mye om store overganger, om Mbappe går eller ei, og Haaland og Sancho. Jeg kan ikke se at det skal skje mye i sommer, fordi fotballverden er ikke på samme sted som før, sier han. 

– Våre første signeringer

Klopp gleder seg først og fremst til å få spillere tilbake fra skade.

– De er våre første signeringer. Vi vet ikke helt når det skjer, men det vil skje, sier han. 

– Hvis vi ikke kommer til Champions League er det ikke bra. Vi har en sjanse, men hvis vi ikke klarer det må vi bare takle det, sier han. 

Liverpool må etter all sannsynlighet vinne sine fire siste kamper for å sikre fjerdeplassen.

– Dette var ikke sesongen der vi kunne bli mestere. Sjanseløst. Men vi kunne ha hatt fem, seks, sju poeng mer, og det skulle vi ha klart. Det liker jeg ikke så godt, sier Klopp.