Klopp veldig glad over gjennomføringen og resultatet: – Nå er det bare finalen igjen

Liverpool-manageren meget glad etter 3-0-seieren over Burnley på bortebane.

20. mai 2021 kl 00.03Tor Sandø

Det var en meget lettet og fornøyd Liverpool-manager som møtte mediene etter kampen på Turf Moor.

- Jeg er veldig glad over gjennomføringen og resultatet. Dette er en stor kveld for oss. Vi spilte oss inn blant topp fire igjen, en plassering som er en kjempestor prestasjon. Vi spilte bra, men i perioder mistet vi ballen for lett, sa Klopp.

Burnley begynte best

Før kampen sa manageren at Liverpool møtte et godt lag som de hadde den største respekt for. Klopps Liverpool har flere ganger tidligere slitt i kamper mot Burnley.

Hjemmelaget begynte begge omgangene best.

- Burnley er et godt lag, starter kampen best og kommer seg til noen sjanser. Vi på vår side starter kampen nervøst, før vi kommer oss framover, skaper noen sjanser og til slutt scorer. Det var samme i andre omgang. Burnley startet best, før vi fikk den forløsende scoringen. Og så var det veldig deilig når Ox scoret og sikret poengene, sa Klopp.

Nå er Liverpool inne blant topp fire-lagene for første gang siden februar. Det er en kamp igjen av sesongen 2020/21, hjemme mot Crystal Palace. Dette er en kamp Liverpool også bør ha alle poengene i for å komme foran Leicester og/eller Chelsea.

- Vi har alt i egne hender nå. Jeg føler meg ikke helt sikker på at vi kommer til å klare det. Vi må vinne og slik føles det som en finale. Vi spilte "semifinalen" i dag, sa Klopp.

Publikum tilbake

Han er glad for at det er noen dager fram mot kamp.

- Guttene trenger noen dager med hvile og rolig trening, før det er kamp igjen. 

- Hvordan blir det å ha 10.000 av sine egne fans i ryggen?

- Det blir fantastisk. Vi har savnet dem og de har savnet oss. Publikum kommer for å se oss vinne i en kamp vi må vinne. Så håper vi at vi kan få det til. Det er stort dersom vi lykkes med å kvalifisere oss til neste sesongs Champions League, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

I tillegg til Liverpools hjemmekamp mot Crystal Palace, så vil Klopp og andre med tilknytning til Liverpool ha oppmerksomheten rettet mot Leicester Citys hjemmekamp mot Tottenham Hotspur og Chelseas bortekamp mot Aston Villa. 

Chelsea har 67 poeng (23 plussmål), Liverpool 66 poeng (24 plussmål) og Leicester City 66 poeng (20 plussmål).