Mens vi venter på datoene for sesonginnspurtenLiverpool kan bli nødt å spille torsdag og søndag

Premier League har så langt ikke bekreftet når kampene skal spilles, men det er forventet at det kommer denne uken.

5. mai 2021 kl 09.29Arild Skjæveland

At Manchester United - Liverpool måtte utsettes på søndag, gir hodebry for de som setter opp terminlisten. Det er kun 18 dager igjen av sesongen, og Uniteds Europa League-semifinale mot Roma gjorde at kampen ikke kunne spilles denne uken.

Det er rett og slett ikke plass til å plassere kampen noe sted, om ikke Liverpools bortekamp mot West Bromwich Albion 16. mai flyttes tilbake til midtuken.

På sosiale medier har det blitt spekulert mye om når den kampen vil bli spilt.

Liverpool spiller mot Southampton lørdag kveld kl 21.15 denne helgen, mens West Bromwich skal til Arsenal søndag kl. 20.00. Det utelukker tirsdag 11. mai som dato for den kampen.

Kan det bli torsdagskamp?

12. mai er det Manchester United - Leicester kl. 19.00 på BT Sport, og Chelsea - Arsenal kl. 21.15 på Sky Sports – to kamper som er prioritet for TV-selskapene og som vil trekke seere.

TV-selskapene er nøkkelen her, og vil bestemme mye. West Bromwich - Liverpool var satt opp søndag 16. mai kl. 17.30 for å sendes på Sky Sports, og de vil ønske å sende kampen uten at den kolliderer med de to storkampene på onsdag 12. mai. Derfor kan torsdag 13. mai være et alternativ, da Aston Villa - Everton skal spilles som eneste kamp.

Dersom den sette opp på torsdagen, vil Manchester United - Liverpool kunne erstatte West Bromwich - Liverpool på søndag 16. mai kl. 17.30, og vises på Sky Sports.

Et annet alternativ som nevnes, er mandag 17. mai. Det er ikke satt opp kamper denne datoen, men samtidig vil det måtte bety at både Burnley - Liverpool og Manchester United - Fulham vil måtte bli spilt torsdag 20. mai, og få kortere hvile før siste serierunde søndag 23. mai. I tillegg er dette datoen når gjenåpningen av England fortsetter – og supportere på tribunen vil være et tema. Så spørs det hvor aktuelt det er at det skjer akkurat for denne kampen som den første, etter demonstrasjonene. Det er også varslet nye protester i anledning denne storkampen, når den eventuelt blir spilt

Søndag 16. mai virker mer sannsynlig, og svaret får vi forhåpentligvis veldig snart.