Fansen har blitt hørt: Liverpools supportere blir nå representert i styrerommet

Det er en historisk dag for Liverpool FC og supporterne.

20. mai 2021 kl 18.39Øystein Tronstad

James Pearce i The Athletic rapporterer at forhandlingene mellom Fenway Sports Group (FSG), Liverpool Supporters’ Trust og Spirit of Shankley har ført frem til et eget «Supporters Board», en vesentlig seier for supporterne.

Fra 2021/22-sesongen vil et eget supporterstyre bli lansert, og det vil bli holdt regelmessige møter mellom lederne på Anfield og representanter for supporterne. De vil også bli invitert når det skal avholdes styremøter om sentrale supporterspørsmål.

Liverpool FC bekrefter også nyheten på egne nettsider.

Daglig leder Billy Hogan takker for arbeidet med prosessen den siste tiden og sier:

– Fokuset over de siste ukene med dialog har vært å finne en langvarig løsning som ivaretar de beste interessene til Liverpool FC og supporterne. En løsning som vi mener ikke bare er meningsfull, men som også er i samsvar med verdiene og ambisjonene til klubben.

– Det er fortsatt mye igjen å diskutere med representantene for Liverpool Supporters’ Trust i de kommende ukene, men å ha disse prinsippene på plass er et stort steg fremover og vi ser frem til å formalisere detaljene over sommeren.

Dette vil bli tatt inn i Liverpools grunnlov. Med andre ord vil kontrakten fortsatt eksistere om klubben skulle få nye eiere.

Supporterne vil selv administrere dette. Representanter vil bli valgt og sitte i to år om gangen. De videre forhandlingene fortsetter over de neste ukene.

Fornøyde supportere

Joe Blott, på vegne av Spirit of Shankly og Liverpool Supporters’ Trust, sier:

– Etter diskusjonene de siste ukene, mener vi at dette er en unik avtale og vi anbefaler at den blir godtatt. Vi ser på dette som en mulighet til å være med på å forme fremtiden til klubben vår, og det vil plassere oss i frontlinja for å forandre fotballen på generell basis.

– Vi vil arrangere et onlinemøte for våre medlemmer, forhåpentligvis i starten av neste uke, hvor vi vil diskutere og stemme over dette.

Ved siden av dette så skal FSG også ha lovet at de vil dekke potensielle kostnader eller bøter i forbindelse med Super League. Liverpool FC skal ikke bli sittende med regninga.