– Livet er for kort til å bekymre seg for Manchester-klubbene

Manchester-klubbene er på offensiven både i Premier League og i Europa, og Jürgen Klopp tror konkurransen om topp fire plassene blir enda hardere neste sesong.

1. mai 2021 kl 13.35Einar Kvande

Det er bare et tidsspørsmål før Pep Guardiolas Manchester City kan kåres som ligamestere denne sesongen, og de lyseblå ligger også an til å nå finalen i Champions League etter å ha slått Paris Saint-Germain i den første semifinalen. Samtidig har Manchester United så godt som sikret seg finalebillett i Europa League, ved å slå Roma hele 6-2 i den første semfinalen.

Mens rivalene har stor sportslig suksess kjemper Jürgen Klopps mannskap for livet for å karre seg opp blant topp fire i Premier League.

– Vi er ansvarlige for det som skjer med oss selv. De siste årene har vi vært involvert i semifinaler og finaler, og har kjempet om ligatitler. Jeg vet ikke om de andre lagene følte seg ille til mote da, men jeg ønsker dem ikke noe ondt. Jeg er ikke en slik person. De fortjener å være i den situasjonen de er i. Slik er fotballen, og det er greit. City har vunnet svært mange kamper. United snudde kampen mot Roma, slik de har klart 20 ganger denne sesongen. Jeg har hatt noen dårlige stunder denne sesongen av andre årsaker, ikke fordi andre lag vinner flere kamper enn oss, uttalte Jürgen Klopp til presskorpset i går.

– Det de andre lagene gjør er ikke mitt problem. Mitt eneste problem er motstanderen jeg skal møte en spesifikk helg. Jeg tenker ikke på at City og United er tilbake på vinnersporet. Livet er for kort til å tenke slike tanker. 

23 poeng opp til City

Neste sesong vil Liverpool-manageren ha Virgil van Dijk, Joe Gomez og Jordan Henderson tilgjengelig igjen, men likevel blir det en tøff oppgave å tette gapet opp til City, som for øyeblikket er på 23 poeng.

– Vi skal forsøke å utfordre dem igjen neste år, men denne sesongen kan vi bare avslutte så godt som mulig. Vi har ingenting å gjøre med semifinalene og finalene i europacupene denne gangen.

– Vi kjempet side om side med City i to år på rad, og så var vi langt foran dem i fjor. Vi forventet aldri at det skulle fortsette slik i ti år til.

– Det blir vanskeligere og vanskeligere, for City gir seg aldri. Det er åpenbart. De har ikke stoppet opp, og kommer ikke til å stoppe opp. Alle kan se at United er på vei opp og frem. Chelsea er også i en strålende posisjon, og har en svært god tropp. Thomas Tuchel har arvet en gave. Du kan se de er veldig gode, så dette blir ikke enklere. 

– Vi snakker ikke kun om City. Andre lag vil være med der oppe også. Vi må også håndtere de andre lagene som er sterke, men som likevel går under radaren, som Leicester. De har en strålende manager og en utmerket tropp som håndterer ulike situasjoner. Ingen bør avskrive Tottenham eller Arsenal. West Ham er også i knallform nå. Så hvordan kan det bli enklere? Det er ikke bare City det er snakk om.

Liverpool jakter sin første ligaseier på Old Trafford på sju år, som er før Klopp kom til klubben. 

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.