Lover å gi alt selv om nedrykket allerede er klart

Sam Allardyce er klar på at West Bromwich ikke kommer til å gi ved dørene selv om de er klare for Championship.

16. mai 2021 kl 08.17Jens Bessesen

Like før jul ble den gamle ringreven «Big Sam» Allardyce hentet inn som manager for West Bromwich i et forsøk på å redde plassen i Premier League. Tidvis har laget imponert, som da de tok med seg ett poeng fra Anfield i romjulen, og ikke minst da de banket Chelsea hele 5-2 på Stamford Bridge. 

Likevel har det ikke blitt nok poeng, og før søndagens kamp mot Liverpool har bunnlaget bare klart å ta 26 poeng på 35 kamper. Det er hele elleve poeng fra trygg grunn. 

– Det er ekstremt skuffende for alle med tilknytning til klubben å rykke ned fra Premier League, sier han før møtet med Liverpool ifølge West Bromwich sine nettsider.

– Synd for spillerne

Allardyce har funnet frem en statistikk som viser at de har levert bra mot slutten av sesongen, men at fremskrittene ikke har vært nok. 

– Det er synd for spillerne fordi de har lagt ned en stor innsats med mye kvalitet de siste månedene. Vi har bare ikke klart å gjøre det om til seiere, sier han. 

Nå er målsetningen å komme seg forbi Fulham og bli best blant de tre lagene som må ta den tunge turen ned i Championship. 

– Vi har fremdeles mulighet til å komme foran Fulham og avslutte med tre gode resultater mot tre gode lag i Liverpool, West Ham og Leeds, sier han. 

Vil gi alt

66-åringen krever full innsats fra spillerne selv om nedrykket er et faktum. 

– De må prøve å underholde supporterne og løfte humøret deres ved å vinne disse kampene. Vi må ta den utfordringen, sier han.

– Jeg skal sørge for at ingen av spillerne tar foten av gasspedalen eller lar kvaliteten falle bare fordi vi har rykket ned. Vi må opprettholde standarden som er satt og avslutte sterkt, sier Allardyce.