Møter et lag som har tapt bare en av sine sju siste hjemmekamper

Nedrykket til tross, West Bromwich kan vise til solid hjemmeform på tampen av sesongen.

14. mai 2021 kl 12.48Einar Kvande

Søndag klokken 17.30 skal Liverpool spille den første av sine tre gjenværende «finaler», når de gjester allerede nedrykksklare West Bromwich på The Hawthorns.

Albion klarte 1-1 på Anfield i romjulen, i det som var Sam Allardyce sin andre kamp som WBA-manager. Semi Ajayi headet inn utligningsmålet for gjestene med ti minutter igjen å spille, etter at Sadio Mané hadde gitt Liverpool en tidlig ledelse.

West Bromwich er faktisk ubeseiret på de fire siste kampene mot Liverpool. De røde står nemlig bokført med ett tap og tre uavgjorte resultater på disse fire matchene.

Det er også verdt å merke seg at The Baggies bare har tapt en av sine sju siste hjemmekamper.

Farlige Pereira

Mannen Liverpool virkelig skal passe på er Matheus Pereira, som har scoret fem mål på sine seks siste kamper. Totalt er han oppe i 10 ligamål for sesongen, og er dermed den første Albion-spilleren til å nå et tosifret antall toppligamål siden Saido Berahino i 2014/15-sesongen. Pereira har gjort 10 av sine 11 mål i alle turneringer denne sesongen etter at Sam Allardyce tok over som manager. 

Men Liverpool begynner også å ligne på seg selv, og er ubeseiret på sine sju siste ligakamper. I de to siste kampene har de røde scoret til sammen seks mål, inkludert fire mot Manchester United i går kveld. 

Mo Salahs scoring på Old Trafford var hans 30. mål for sesongen. 

West Bromwich - Liverpool spilles på The Hawthorns søndag klokken 17.30 og blir sendt på TV 2 Sport Premium og Sumo.