Prissjokk fra TV 2 til neste sesong: – Trist at de skal skvise supporterne mest mulig

Øker prisene kraftig fra neste sesong.

12. mai 2021 kl 14.12Arve Vassbotten

TV 2 går inn i sin siste sesong med Premier League-fotball på sine kanaler i 2021/22-sesongen, og vil samtidig øke prisene på sine fotballpakker betraktelig. 

«TV 2 Sport Premium-kanalene til distributørene blir 200 kroner dyrere. Distributørene bestemmer selv prisen ut mot sine kunder. Prisen på sportspakkene på TV 2 Sumo stiger med 150 kroner, for 'Premier League og Sport' og 'Total'», skriver TV 2 i en pressemelding. 

80 prosent opp på to år

Det er andre året på rad at de øker prisen med 200 kroner til distributørene. «Prisen øker med 200 kroner, opp fra 699 kroner til 899 kroner, eller nye 30 prosent i prisvekst. Prisøkningen kommer bare ett år etter den forrige prisveksten på 40 prosent, da TV 2 økte den veiledende prisen til distributørene fra 499 kroner til 699 kroner. På to år ha prisen dermed økt med over 80 prosent», skriver bransjenettsiden Kampanje.  

De nye prisene for TV 2 Play (tidligere TV 2 Sumo) vil gjelde for nye kunder fra 1. august og for eksisterende kunder fra 1. oktober. De er nå:

Sport, film og serier: 189 kroner i måneden.

Premier League, Champions League, La Liga og annen sport: 669 kroner i måneden. (før 519 kroner)

Total: 699 kroner i måneden. (før 549 kroner)

«Denne høsten kommer TV 2 til å ha et mer komplett sportsprodukt enn noen gang tidligere. I tillegg til Premier League, skal vi tilby alle 127 kampene fra Champions League, 380 kamper fra La Liga, pluss European Qualifiers, VM-kvalifisering, privatlandskamper og Nations League. Nye eksklusive rettigheter, og et utvidet sportsprodukt, betyr at prisene øker», skriver TV 2 i en pressemelding.

«Grunnen til at det er forskjell mellom den prisen man får via distributør og direkte fra TV 2 Sumo er i hovedsak at vi selger direkte på TV 2 Sumo uten mellomledd. Vi skulle gjerne unngått den prisgaloppen vi har vært vitne til rundt fotballrettigheter, og skulle helst sett at det ble rimeligere både for TV 2 og supportere. Men rettighetene til å vise fotball i Norge svært kostbart, og det gjenspeiles igjen i de prisene som fansen må betale».

– Trist

– Jeg har vært i studio med TV 2 om dette seinest i fjor. Man føler nesten dette bare er en repetisjonsknapp hvert år at man setter opp prisene, og det er bare en ny bekreftelse på at supportere må betale mer og mer for å følge laget sitt. Det er trist. Jeg føler de skal skvise supporterne mest mulig og presse den siste dråpen ut av sitronen i det siste året TV 2 har rettighetene, sier supporterklubbens formann Pål Chr. Møller til Liverpool.no.

– Jeg føler vi blir straffet for at det er bygd opp så stor interesse i Norge, og vi betaler mer for rettighetene enn noen annet sted i Europa i forhold til innbyggertall. Dette er en utvikling jeg synes er veldig negativ. 

For å se Premier League på TV 2 Sumo vil det nå koste 8028 i året for den billigste pakken. 

– Super League-president Perez hevder at unge ikke er interessert i fotball lenger. Om det er slik at han har rett i det, tror jeg hovedårsaken er at det koster for mye penger - og spesielt for unge mennesker - å følge laget sitt. Det gjelder billetter til kamper, draktsalg og det å se det på TV. Det tror jeg i så fall er hovedårsaken til at den interessen skulle synke.

– Unge i dag er avhengig av foreldre som har råd eller er interessert i fotball selv. Unge har ikke råd til det, for det er så mye penger. Jeg blir matt av at man blir skviset hele tiden. Det blir dyrere og dyrere, og det er bare trist. 

– Jeg frykter også at det kommer til å stige enda mer ved neste korsvei. TV 2 driver selvsagt ikke veldedighet og er en aktør som alle andre som skal tjene penger på supporterne. 

– Vi kommer til å si tydelig ifra hva vi mener om dette, og prøve å påvirke TV 2 til å endre mening, sier formannen i supporterklubbben.