The Telegraph: Saftige bøter venter for Super League-klubbene

Utbryterklubbene kan vente seg betydelige bøter fra Premier League, hevder The Telegraph.

7. mai 2021 kl 15.58Jens Bessesen

De seks engelske klubbene som forsøkte å danne «The Super League» kan nå bli nødt til å betale i dyre dommer, melder Sam Wallace i The Telegraph

Han skriver at det snart vil komme en kunngjøring fra Premier League som vil slå fast at klubbene skal straffes økonomisk for sitt forsøk på å lage en lukket europeisk turnering. 

Betydelige bøter

Alle de seks engelske klubbene trakk seg ut under 48 timer etter lansering, takket være massive protester fra både supportere, spillere, media og trenere, men der de kanskje er tilgitt hos noen, kommer ikke Premier League og de øvrige 14 klubbene til å glemme saken fort. 

Ifølge The Telegraph venter det betydelige bøter for de seks klubbene. Det skal ikke være flertall for å gi klubbene poengtrekk, men at det heller skal svi i lommeboka. Det passer dårlig for klubber som har tapt enorme summer som følge av pandemien.

Tidligere har det blitt anslått at Liverpool har tapt 120 millioner pund i omsetning det siste året.  

Premier Leagues advokater skal i det siste ha jobbet intenst for å komme fram til hvordan klubbene skal straffes. Om bøtene kommer umiddelbart eller blir trukket fra neste sesongs tv-penger, er foreløpig ikke klart. 

Premier League har allerede fjernet de involverte personene fra å kunne delta i fremtidige møter mellom ligaens klubber. Dette inkluderer Liverpools styreleder Tom Werner. 

Denne uken ble det for øvrig kjent at Manchester City allerede er i en annen rettsstrid med Premier League etter angivelige regelbrudd.

Ber FSG ta regningen

At det kommer bøter i retning Liverpool og de andre klubbene er langt fra uventet. Derfor var supporterunionen Spirit of Shankly (SOS) raske med å be FSG ta regningen dersom det skulle komme kostnader knyttet til Super League-skandalen. Dette var et av fire ønsker SOS kom med da de startet samtaler med klubben denne uken i et forsøk på å styrke forholdet mellom supportere og klubb.