Slet med mye smerter og søvnløse netter. Nå ser en optimistisk Virgil van Dijk fremover

Virgil van Dijk snakker ut etter skademarerittet.

12. mai 2021 kl 12.47Jens Bessesen

– I starten er det veldig tøft. Jeg var langt nede. Da var støtten fra min kone og mine barn enormt viktig. Du er hjemme, du har blitt operert, du får ikke sove og er full av smerter. Det føltes som om min verden plutselig var slått av, sier Virgil van Dijk til liverpoolfc.com.

Han har avgitt sitt første intervju siden den stygge kneskaden som ødela hele sesongen for syv måneder siden. I intervjuet avslører han at han ikke har ambisjoner om å bli med i sommerens EM, men heller fokusere på sesongoppkjøringen med Liverpool, der han planlegger å trene for fullt med laget. 

Han snakker også ut om det som har vært en svært tøff reise både mentalt og fysisk, men der han har fått mye støtte på veien.

Samarbeid med Gomez og Matip

– Det var veldig tøft, men med hjelp fra familien, manageren, fysioen og spillerne, har jeg fått mye støtte. Jeg har fått støttende meldinger fra hele verden, også fra spillere jeg ser opp til. Det har hjulpet, og det har definitivt bidratt i opptreningen. For øyeblikket er jeg på et veldig bra sted, men det har vært veldig, veldig tøft, sier 29-åringen.

Det var ikke bare han som ble rammet av langtidsskader. De to andre førstelagsstopperne Liverpool hadde, Joe Gomez og Joel Matip, ble også langtidsskadet. Dermed har det vært en trio som har gitt hverandre motivasjon og selskap i det som har vært, og fremdeles er, en lang kamp utenfor banen. 

HOLDER SAMMEN: Joel Matip og Virgil van Dijk har sammen med Joe Gomez gitt hverandre selskap i sesongoppkjøringen.

HOLDER SAMMEN: Joel Matip og Virgil van Dijk har sammen med Joe Gomez gitt hverandre selskap i sesongoppkjøringen.

– Vi prøver å motivere hverandre og gi hverandre energi. Vi er alle i siste fase av opptreningen, så det er lys i enden av tunnelen. Nå løper alle utendørs og vi ser at det blir bedre. Forhåpentligvis kan alle være friske til sesongoppkjøringen, så vi kan jobbe mot en veldig god sesong, sier van Dijk. 

Han skryter også av det medisinske apparatet i klubben, men også sine personlige fysioterapeuter. 

Frustrerende

Midtstopperen har fra sofaen eller tribunen måttet se sitt lag gå på en rekke smeller denne sesongen, og det hele har kulminert i en desperat kamp om å komme seg inn blant de fire beste. 

– Med alt som har skjedd i verden og i fotballverden i tillegg, har det vært et veldig tøft år, men jeg ser frem mot neste sesong. Forhåpentligvis blir det igjen fotball med supportere, og med Nederland vil vi prøve å kvalifisere oss til neste turnering. De neste 18 månedene blir veldig tøffe, men forhåpentligvis bra både for klubb og landslag, sier han. 

van Dijk får til slutt spørsmål om han har en beskjed til fansen. 

– Jeg har det bra. Jeg er på et bra sted mentalt og fysisk. Og jeg kan ikke vente med å se supportere på stadion. Det er noe å glede seg til, og noe å jobbe mot. Jeg liker utfordringer, og denne skaden har vært en enorm utfordring. Nå kan jeg ikke vente til jeg kan komme ut på banen og forhåpentligvis gjøre fansen stolte igjen. Det er det jeg ser frem til, sier van Djik i intervjuet