Solanke har fått fart på karrieren igjen, og kan skyte Bournemouth tilbake til Premier League

Liverpool tjente gode penger på spissen, selv om han ikke fikk det til sportslig på Anfield.

4. mai 2021 kl 14.21Arild Skjæveland

Dominic Solanke hadde et veldig godt rykte, og hadde storspilt for Chelsea på alderbestemte nivå da de røde hentet ham til Anfield i 2017.

Den storvokste spissen, som nå er 23 år gammel, var Liverpool-spiller i 20 måneder. Der fikk han 27 kamper, men scoret kun ett mål. Det målet kom i aller siste serierunde mot Brighton, da Jürgen Klopp sitt lag sikret topp fire-plassering.

– Det var utrolig å komme til Liverpool, en av verdens største klubben. Atmosfæren på Anfield er elektrisk, og supporterne er fantastiske. Uansett hvor vi dro, var det supportere overalt, sier Solanke i et intervju med The Times

Solanke startet fem Premier League-kamper for Liverpool den sesongen, etter at Divock Origi ble sendt på lån til Wolfsburg. Med Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah foran seg i køen, ble spilletid et problem også for Solanke.

– De var i fyr og flamme da jeg var der. Jeg lærte mye av å spille og trene sammen med dem, sier Solanke i dag.

– I en så stor klubb er det forventet at du skal prestere med en gang, og det klarte jeg ikke. Det gjorde at jeg mistet litt selvtillit, sier han.

Tilbake på sitt beste

Sportsdirektør Michael Edwards har fått mye ros for signeringen og videresalget av Solanke. Bournemouth betalte 19 millioner pund for ham i 2019 – en sum som kan stige ytterligere.

– Det var vanskelig å dra, men jeg måtte gjøre det som var best for meg selv, sier spissen.

Han scoret kun tre mål i Premier League forrige sesong, da Bournemouth rykket ned. Nå har han funnet tilbake til formen, og har levert varene i Championship denne sesongen. På 39 kamper har han 15 mål og 11 målgivende for «the Cherries», som er sikret playoff.

Bournemouth ledes nå av Jonathan Woodgate, som hadde en kort periode som speider for Liverpool i 2016 og 2017.

– Han er bra, og har kommet med en energi og vinnermentalitet.

Den siste opprykksplassen står mellom Brentford, Swansea, Barnsley og Bournemouth, som skal spille playoff denne måneden. Så langt er kun datoen for finalen på Wembley satt. Det er lørdag 29. mai. Norwich og Watford har allerede rykket opp igjen til Premier League etter én sesong i Championship.