Solskjær vil slippe ungguttene til mot Leicester

Liverpool får neppe topp fire-hjelp fra sine erkerivaler.

10. mai 2021 kl 15.38Jens Bessesen

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har nå havnet i en posisjon der de kan gi Liverpool hjelp i kampen om topp fire. Liverpool er seks poeng bak Leicester, men har en kamp til gode. For Liverpools del ville det derfor hjulpet om Leicester ikke fikk med seg noen poeng fra Old Trafford tirsdag kveld.

Men der får de bedre muligheter til å vinne enn de fleste, for Solskjær varsler igjen at det ligger an til å bli kraftig rotasjon fra laget som slo Aston Villa søndag. Manchester United har fått et heftig kampprogram, med fire kamper på syv døgn. Og når Liverpool står på motsatt banehalvdel bare to dager etter Leicester-kampen, er det ingen tvil om hva nordmannen kommer til å prioritere.

– Ikke trygt for spillerne

– Jeg skulle ønske vi kunne gå ut med alt vi har i alle kampene, men det er umulig. Det er snakk om ligaens integritet og sånne ting, men ikke skyld på meg når jeg gjør endringer, for jeg er nødt. Det er ikke trygt for spillerne å spille alle fire kampene, så jeg må prioritere, sier Solskjær ifølge PA-journalist Simon Peach. 

Manageren er åpen for å slippe til unggutter som Amad Diallo og Shola Shoretire, spillere som knapt har vært involvert for førstelaget. 

– De er definitivt i diskusjonen. Jeg ser for meg at noen av de unge guttene skal få spilletid. Om det er fra benken mot slutten eller fra start får vi se, sier Solskjær. 

Fra før har nordmannen varslet at én kamp vil bli prioritert over den andre. 

– Én av de andre klubbene blir kanskje ikke fornøyd, for jeg vil bruke ett lag i kanskje én kamp, og 11 andre spillere i den neste. Jeg må ta vare på spillerne. Det kan være at noen er misfornøyd med lagoppstillingen min i en eller to kamper, og det kan gå utover de som jakter fjerdeplassen og Champions League, men det er ikke mitt problem, sier United-sjefen.

Klopp har forståelse

United kan altså ha stor innvirkning på Liverpools topp fire-kamp de neste dagene. Dersom Leicester skulle vinne på Old Trafford tirsdag, er det kun tre poeng som er godt nok for Jürgen Klopp på torsdag. Men selv om Klopp nå ser ut til å komme dårlig ut av rivalenes kampprogram, har han full forståelse for at Solskjær må rotere på laget.

– Vi må gjøre det selv veldig ofte, og folk liker det aldri. Vi har cupturneringer og kamper etter kamper etter kamper, så vi roterer og folk mener at vi ikke respekterer turneringene. Jeg tror alle er 100 prosent sikre på at Ole Gunnar Solskjær respekterer Premier League 100 prosent, men når situasjonen er som den er, så finnes det ikke skikkelige løsninger, sa Klopp i helgen.

I stedet valgte Klopp å rette pekefingeren mot Premier League, der han antydet at han ikke var fornøyd med deres innsats i forbindelse med å sette opp terminlisten mot slutten av sesongen.

Når det gjelder skader er kaptein Harry Maguire tvilsom for Manchester United. Anthony Martial, Phil Jones og Daniel James er øvrige navn på skadelisten fra helgen. For Liverpools del er skadelisten velkjent, med Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og Jordan Henderson ute. Ozan Kabak ser også ut til å miste torsdagens kamp.