Southampton-manageren bekrefter samtaler med Liverpool om Minamino

Southampton ønsker å beholde japaneren ut over låneoppholdet som avsluttes på søndag.

21. mai 2021 kl 17.21Einar Kvande

Liverpools offensive midtbanespiller Takumi Minamino har vært utlånt til Southampton i andre halvdel av sesongen, og nå bekrefter Southampton-manager Ralph Hasenhüttl at han gjerne beholder japaneren permanent dersom Liverpool er villige til å selge spilleren.

Den japanske landslagsspilleren flyttet til sørkysten på transferdeadline-day i februar, for å få mer spilletid enn han fikk i Liverpool.

Minamino har spilt ni kamper for The Saints, og scoret to mål i løpet av sine tre første kamper for klubben.

26-åringen spilte 90 minutter i Southampton-debuten mot Newcastle, hvor han også gjorde et flott mål, men siden den gang har han bare spilt en hel kamp. 

Han var sist i aksjon for Southampton i 3-1 seieren over Fulham i forrige uke, mens han var ubenyttet reserve da laget før sørkysten tapte for Leeds United i midtuken.

Gode holdninger

Hasenhüttl mener imidlertid at Minamino har funnet seg godt til rette på St Mary's, og sier han vil ha samtaler med Liverpool om spilleren.

– Jeg må si at han har vært en livlig spiller i de kampene han har spilt for oss, sier Southampton-manageren til Hampshire Live.

– Ikke bare har han scoret fantastiske mål, men hans holdninger og hans karakter passer også veldig godt inn i laget vårt. Du kan se hvorfor en klubb som Liverpool ønsket å signere ham.

– Han gjorde en god jobb her. Vi ga ham sjansen til å vise seg frem. Vi får se hva som skjer i sommer, og så får vi se hva Liverpool ønsker å gjøre. Det foregår samtaler, og så får vi finne ut av det i løpet av sommeren.

Gerrard har fått plass i Hall of Fame

Klopp har antydet at han vil beholde Minamino

Jürgen Klopp har imidlertid sagt at han ser Minamino som en viktig spiller for fremtiden i Liverpool.

– Da vi lot ham gå på lån i vinter var det en vanskelig avgjørelse å ta, for han er en viktig spiller for oss, og det vil han bli i fremtiden også. Det er det ikke tvil om, sa Klopp i vinter.

– Han fikk få muligheter hos oss, derfor lot vi ham spille et annet sted. Det virket fornuftig både for ham og for oss. 

– Southampton var perfekt på grunn av måten Ralph Hasenhüttl liker å spille på, og kravene han setter til sine spillere.