Tirsdag tas EM-troppen ut. Liverpool tror Trent blir vraket

Ifølge The Athletic regner Liverpool med at Trent Alexander-Arnold blir vraket av England-sjef Gareth Southgate.

24. mai 2021 kl 10.54Jens Bessesen

David Ornstein i The Athletic har tidligere meldt at England-sjef Gareth Southgate ikke har planer om å ta Trent Alexander-Arnold med til EM, til tross for 22-åringens meget gode form i sesonginnspurten. 

Liverpools høyreback ble vraket til forrige landslagssamling på grunn av varierende prestasjoner. Siden mars har han levert på stabilt høyt nivå, men det er ikke sikkert det er nok for å overbevise Southgate, som har flere høyrebacker å velge mellom.

«Kilder i Liverpool tror ikke Trent Alexander-Arnold blir med i troppen. Vi forstår det slik at det ikke har vært noe kontakt mellom England-teamet og klubben - selv om det kan endre seg de neste 24 timene - og det forventes at 22-åringen blir vraket», skriver Ornstein. 

– Det har vært overalt

Tirsdag ettermiddag kommer Southgate til å kunngjøre hvilke 26 spillere som skal representere England i EM. De to Liverpool-spillerne som er aktuelle for troppen er Alexander-Arnold og Jordan Henderson. Joe Gomez er skadet, mens Alex Oxlade-Chamberlain har fått for lite spilletid. Curtis Jones venter fremdeles på sin debut på seniorlandslaget, mens James Milner har lagt opp på landslaget. 

Alexander-Arnold sier i et intervju med James Pearce i The Athletic at han har fått med seg alt snakket om landslagsplassen de siste ukene. 

– Jeg går ikke aktivt ut og ser etter det, men det har vært overalt. Alle har en mening om slike ting. Det er på Monday Night Football og Match of the Day, programmer jeg ser på. Det har vært mye snakk om meg, og det er vanskelig å se bort fra det, sier han. 

– Men jeg lar det ikke gå inn på meg. Jeg kan se eller lese noe, for så å legge det bort, sier han. 

Tirsdag får 22-åringen altså vite om an får spille sommerens EM eller ei. Konkurrentene på høyreback er blant andre Kyle Walker, Kieran Trippier, Reece James og Aaron Wan-Bissaka.