Usikkerhet rundt keepersituasjonen til Burnley

Burnley-manager Sean Dyche er forsiktig optimist når det gjelder kneskaden til keeper Nick Pope.

18. mai 2021 kl 15.15Einar Kvande

Hos vertene Burnley er keepersituasjonen det store samtaleemnet før Liverpool kommer på besøk til Turf Moor.

Førstekeeper Nick Pope har stått over tre av de seks siste kampene, først med et skulderproblem, og nå med en kneskade. Han kunne ikke spille mot Leeds på lørdag på grunn av den.

– Popey har et kne som skrangler litt. Vi har fått det undersøkt, og på dette stadiet er vi fornøyd med situasjonen. Skaden må få litt ro, men han har kanskje en mulighet til å spille onsdag, og en enda bedre mulighet på søndag, uttalte Dyche under sin pressekonferanse i dag.

Med andre ord er det en sjanse for at Pope blir å finne mellom stengene mot Liverpool, men sisteskansen har en mer realistisk mulighet til å rekke søndagens sesongavslutning mot Sheffield United.

– Det blir en kamp mot klokka for Popey i forhold til denne kampen, så vi må ta en avgjørelse på det.

Kvartett definitivt ute

Dyche må klare seg uten Phil Bardsley, Dale Stephens, Kevin Long og Robbie Brady mot Jürgen Klopps mannskap.

– Bardo har vært gjennom en brokkoperasjon, og er tidlig i rehabiliteringen. Dale Stephens har vært gjennom en ankeloperasjon, og skal jobbe seg tilbake etter den. Kevin Long har hatt en liten akillesoperasjon, og Robbie Brady er også fortsatt ute, bekreftet Burnley-manageren.

– Ingen av disse fire er aktuelle mot Liverpool, og så blir det en kamp mot klokka og en sen avgjørelse når det gjelder Popey.

Dersom Pope ikke rekker Liverpool-kampen blir det Bailey Peacock-Farrell som vokter buret mot Liverpool, akkurat som han gjorde i 4-0 tapet for Leeds i helgen.

Burnley - Liverpool spilles på Turf Moor onsdag klokken 21.15, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.