Utlånte Kamil Grabara reddet tre straffespark

Den utlånte Liverpool-keeperen var meget sentral i kveldens finale.

28. mai 2021 kl 22.54Øystein Tronstad

Det ble drama for alle pengene da AGF Aarhus og AaB Aalborg møttes fredag kveld, i det som var en viktig play-off for Europa, med en Liverpool-spiller i rampelyset for AGP.

Midtbanespiller Bror Blume sendte hjemmelaget foran etter 20 minutter, men etter 69 minutter utlignet spissen Tom Van Weert fra straffemerket for Aalborg.

Straffemerket ble godt brukt

Det betydde ekstraomganger.

Her scoret Kasper Kusk først for bortelaget, før Jón Dagur Þorsteinsson utlignet på straffespark helt på tampen.

Da var det duket for straffekonk og flere forsøk fra 11-meteren.

Her var AGF skarpest med tre scoringer på fire forsøk, mens det for AaB kun var Oscar Hiljemark som klarte å passere Kamil Grabara (som er på lån fra Liverpool).

Erfarne navn

Det var flere kjente ansikter i aksjon på Aarhus Idrætspark fredag.

Aarhus trenes av den tidligere spissen David Nielsen. Mange vil huske han fra Wimbledon, Start, Strømsgodset, Brann eller en av hans mange andre klubber.

Lagets unge angriper Alexander Ammitzbøll har også en fortid i Norge, med et kort opphold i Haugesund. Inn fra benken kom Milan Jevtović, som var innom Rosenborg.

Ikke minst Liverpool-eiendommen Kamil Grabara som kom til de røde i 2016 fra Ruch Chorzów. Den 195 høye polakken er på sitt andre opphold i Aarhus. Mellom det har han vært en sesong på utlån til Huddersfield i Championship.

Hos motstander Aalborg spilte nordmennene Daniel Granli, Iver Fossum og Martin Samuelsen. I tillegg til Rade Pricas sønn, Tim Prica, og spanske Rubén Herráiz Alcaraz, bedre kjent som «Rufo», som var god for Sandefjord i fjor.