Var klar til å sette seg på flyet til USA. I stedet signerte han for Liverpool

Nathaniel Phillips kunne ha hatt en helt annerledes karriere om han ikke satset én siste gang på proffdrømmen.

7. mai 2021 kl 08.48Jens Bessesen

Vårens store profil blant Liverpool-supporterne heter Nathaniel Phillips. 24-åringen har virkelig tatt vare på den overraskende muligheten han har fått til å spille fast som midtstopper for Jürgen Klopps lag. 

Og mye av karrieren til Phillips har handlet om å ta sjanser, og ikke minst om tilfeldigheter. Nå forteller han om hvor nære han var å flytte til USA, der han hadde fått stipend og var klar til å spille fotball samtidig som han skulle studere ved University of Norh Carolina. Alt var klart, både romkameraten og laget han skulle spille for. Men i stedet for at han ble plukket opp på flyplassen av Charlotte 49ers sin hovedtrener, fikk Phillips en siste mulighet til å prøve seg i England.

Samme dag som han skulle sette seg på flyet, signerte han kontrakten med Liverpools akademi. Tidligere hadde han kun spilt i sin ungdomsklubb Bolton. 

Ombestemte seg

Liverpoolfc.com har intervjuet Charlotte 49ers-trener Kevin Langan om hvordan det har vært å følge Phillips etter at de nesten fikk signert ham. Phillips hadde selv varslet at hvis det kom tilbud fra Championship eller høyere, ville han velge det fremfor oppholdet i USA. Langan og hans team var svært overrasket da midtstopperen havnet i Liverpool etter å ha blitt veid og funnet for lett i Bolton. 

Da Langan fikk telefonen om at Phillips hadde ombestemt seg, tok han det med fatning. 

– Han var veldig høflig og snill rundt det. Selvfølgelig har vi tenkt hva som kunne skjedd om vi fikk han over her. Men alle har forskjellige reiser, og han har jo virkelig tatt vare på sjansen, sier Langan. 

Da Liverpool var på treningsleir i USA i 2018, spilte de kamp i North Carolina, og brukte universitetets treningsbaner. På en av kampene fikk Langan endelig møte Phillips. 

– Han kom for å snakke, og vi fikk også en god prat med Jürgen Klopp. Det var en kul opplevelse, sier han. 

Bruker Phillips som eksempel

Langan bruker i dag Phillips som et eksempel når han trener unge spillere. Den sympatiske midtstopperen har vist at man kan nå sine mål selv om det ser vanskelig ut. 

– Det handler ikke om å være den beste 16-åringen eller 17-åringen, det handler om å være så god du kan være i dag, og se hva morgendagen bringer. Det ser ut som det er sånn det har vært for han. 

Langan sier de i North Carolina er stolte over å ha tatt del i Phillips sin historie, selv om han aldri sluttet seg til laget.

– Vi følger nøye med og feirer når det går bra. Vi er glad på hans vegne, og håper det fortsetter, sier han.