– Vi skal spille en semifinale og en finale

Jürgen Klopp forklarer hvordan han tenker foran de to kampene som vil avgjøre Liverpools skjebne denne sesongen.

18. mai 2021 kl 10.34Einar Kvande

Jürgen Klopp sier til Premier League Productions at han ser på onsdagens kamp mot Burnley på Turf Moor som en semifinale.

Liverpool jakter som kjent en topp fire-plassering for å kvalifisere seg til neste seosngs Champions League, og må vinne de to gjenstående kampene, mot Burnley og Crystal Palace, for å være sikret dette. 

– Vi har allerede vært gjennom en 1/32-finale, en 1/16-finale og en 1/8-finale. Vi trengte mange gode resultater. Om jeg ikke tar feil har vi seks seiere og to uavgjortkamper på de siste åtte kampene våre. I de to uavgjortkampene slapp vi inn mål i sluttminuttene. Dette er en periode hvor vi har muligheten til å rette på en del ting, men det er ikke enkelt. Vi må jobbe hardt til siste sekund. Dette er en tøff periode. Vi har sjansen, og vi trenger egentlig ikke mer. Nå ser vi bare frem til neste kamp, uttaler Liverpool-manageren.

Klopp mener det vil være en stor prestasjon om Liverpool klarer en topp fire-plassering etter alt som har skjedd denne sesongen.

– Det vil ha enorm betydning. Det vil være en av våre største prestasjoner noensinne. Jeg vet hvordan det høres ut, men det er sannheten. Alle her ser det slik. På tross av alt som har skjedd denne sesongen har vi skjebnen i egne hender når to kamper gjenstår. Så dette er en semifinale og en finale. Jeg tenker på det som en semifinale og en finale. Vi møter Burnley i semifinalen, og de er veldig vanskelige å spille mot, og vi skal møte dem foran deres egne supportere. Kan det bli vanskeligere? Jeg er ikke sikker, om jeg skal være ærlig. Men slik er det.

– Sean Dyche er en kar som ikke liker å tape

– Vi visste før vi spilte mot United at vi trolig måtte vinne alle de fire gjenstående kampene. Vi reiste til United, et sted du ikke kan forvente å vinne kamper, og vi klarte det, selv om det ikke var lett. Vi var veldig godt fornøyde med det. Vi visste at vi fortsatt hadde sjansen.

– Vi reiste til West Brom, og hele verden forventet at vi skulle slå et lag som allerede hadde rykket ned. Men med den innstillingen som West Brom viste ble det vanskelig. Vi misbrukte store sjanser tidlig i kampen. Vi fikk det målet på overtid, så det ble en flott 2-1 seier. Vi er fortsatt med i kampen, og trenger to seiere til. 

– Selvsagt ser vi frem til kampen mot Burnley. Stemningen i troppen er annerledes, men vi vet det blir vanskelig. Det er første gangen på lenge at det vil være supportere på tribunene på Turf Moor. Sean Dyche er en kar som ikke liker å tape. De tapte ganske stort mot Leeds, så de vil ønske å slå tilbake. Det blir en vanskelig kamp, men det skal være vanskelig å kvalifisere seg til Champions League, så det er helt greit. Vi må bare sørge for at vi er klare for oppgaven. Vi må ha med oss alt vi trenger ut på banen igjen.