Egypt-sjefen hevder at Salah ønsker å delta i de olympiske leker, men Liverpool kan komme til å sette ned foten likevel

Det egyptiske fotballforbundet forsøker fortsatt å overtale Liverpool til å gi slipp på Mohamed Salah under de olympiske leker i Japan.

2. jun 2021 kl 18.49Einar Kvande

Mohamed Salah ønsker å spille for Egypt under de olympiske leker i Tokyo. Men Liverpool kan fortsatt nekte ham det, konstaterer sjefen for det egyptiske OL-landslaget, Shawky Gharib.

– Vi har fått Salahs velsignelse til å benytte ham under de olympiske leker, og nå skal vi sende forespørselen til Liverpool, sa Gharib til radiostasjonen ON Sport onsdag. 

– Vi er fortsatt i diskusjoner med Premier League-klubben angående timingen på OL-turneringen. Dersom vi hadde fått med rutinerte spillere hadde det gitt oss en sterkere stall i turneringen, men klubben kan avslå vår søknad da de har andre planer når de olympiske leker foregår, slår Gharib fast.

OL-turneringen foregår like før ligastart

Fotballturneringen i de olympiske leker vil strekke seg fra 23. juli til 8. august.

Det egyptiske OL-landslaget startet tirsdag sine forberedelser til turneringen med en to uker lang treningsleir. Egypts endelige tropp på 22 mann vil bli offentliggjort den 30. juni.

Faraoene vil møte Sør-Afrika i to treningskmaper den 10. og 13. juni som en del av forberedelsene til OL.

Egypt har havnet i en tøff grupp, der de møter Spania, Argentina og Australia. De spiller sin første kamp mot Spania den 22. juli, før de møter Argentina tre dager senere, og Australia den 28. juli.