Everton vurderer å ansette Rafa!

Den tidligere Liverpool-manageren har vært i kontakt med Everton.

9. jun 2021 kl 23.43Arild Skjæveland

Rafael Benítez har vært arbeidsledig siden han sa opp i kinesiske Dalian Professional, og bor fortsatt på Merseyside med sin familie.

Nå kan han få seg en ny jobb i Premier League, uten å måtte pendle langt fra hjemmet sitt på the Wirral. Han er nemlig aktuell som ny manager for Everton!

Den blå naboen mistet sin manager Carlo Ancelotti til Real Madrid. Nå skal det være kontakt mellom Everton og Benítez, rapporterer Chris Bascombe i The Telegraph

Ikke redd for å ta upopulære valg

Evertons eier Farhad Moshiri var vist interesse for Wolverhamptons tidligere manager Nuno Espirito Santo, uten at det har bitt noe av. Også David Moyes har blitt linket tilbake til klubben han forlot i 2013, men han har kontrakt med West Ham, og har hatt en meget god sesong.

Benítez er nå et navn som blir diskutert på styrenivå på Goodison. 61-åringen var seks år i Liverpool, og vant Champions League og FA-cupen med klubben som han har en veldig sterk tilknytning til. Han forlot LFC i 2010.

Rafa har snakket åpent om at han ønsker å komme tilbake som manager i England, og trolig være interessert i Everton-jobben til tross for det som har vært før. Han har også tidligere tatt jobber der han ikke nødvendigvis har vært så populær blant supporterne.

I Chelsea ønsket supporterne ham ut fra første dag, og protesterte høylytt. Liverpool hadde et intenst rivaleri med London-klubben da spanjolen var manager på Anfield. Benitez var profesjonell, gjorde jobben sin, og vant Europa League med blåtrøyene.