Forklarer hvorfor han valgte bort Barcelona

«Alle» trodde nederlenderen skulle ende opp på Camp Nou. Så kom Paris Saint-Germain på banen.

14. jun 2021 kl 08.58Arild Skjæveland

Det virket nærmest klart at Gini Wijnaldum kom til å signere for Barcelona når kontrakten hans med Liverpool gikk ut denne sommeren. Etter å ha blitt linket i over ett år, ble det bekreftet at hans tidligere landslagssjef Ronald Koeman skulle fortsette i jobben også neste sesong. I tillegg var en av hans beste venner, Memphis Depay, på vei til samme klubb.

I forrige uke ble det klart at Wijnaldum heller skulle til fransk fotball, og har signert for Paris Saint-Germain. I PSG dobler han lønnen han hadde i Liverpool, og har signert en kontrakt til sommeren 2024.

30-åringen, som scoret da Nederland slo Ukraina 3-2 søndag kveld, forklarer nå hvorfor han bestemte seg for å droppe Barcelona.

– Jeg tok et annet valg. Det var veldig vanskelig. Jeg hadde forhandlet med Barcelona i fire uker, men vi kom aldri til en endelig avgjørelse. Paris Saint-Germain var mer bestemte og tok en avgjørelse. De var raskere, og prosjektet der var noe som appellerte til meg, sier Wijnaldum ifølge Daily Mail

– De vil savne ham sårt

Slik Jürgen Klopp snakket om spilleren i forrige uke, er det ingen tvil om at det er en spiller han har satt ekstremt stor pris på. Sky Sports-ekspert Gary Neville tror det blir vanskelig å erstatte ham denne sommeren.

– Liverpool har så mange store spillere å snakke om, men det er sjelden at han nevnes. Jeg tror de vil savne ham sårt neste sesong. Det blir veldig tøft å erstatte ham, sa Neville i ITV-studio på søndag.

Liverpool er linket til Florian Neuhaus som nederlenderens erstatter. Han er i den tyske EM-troppen, og kan være i aksjon mot forhåndsfavoritt Frankrike tirsdag kveld. Det er en kamp som vises på NRK, med avspark kl. 21.00.