Gjør seg klare til kontraktsforhandlinger

To brasilianere skal være først ut i rekken av stjerner Liverpool nå skal ut i kontraktsforhandlinger med.

4. jun 2021 kl 22.33Jens Bessesen

Alisson Becker og Fabinho er blant en rekke stjernespillere i Liverpool som nå har to år igjen av kontrakten. David Lynch, som også skriver for Liverpool.no, skriver i en sak i Liverpool Echo at den brasilianske duoen er de klubben først vil starte forhandlinger med. 

Liverpool FC ønsker å forlenge kontrakten med de to spillerne som kom til klubben sommeren 2018. Lynch skriver videre at spillernes representanter ikke vil gå i forhandlinger før etter Copa America.

Tidlig ferie?

Men etter dagens nyheter om at Brasil-troppen kanskje vil nekte å delta i turneringen på grunn av koronaens herjinger i hjemlandet, kan sesongoppkjøringen begynne tidligere enn planlagt. I utgangspunktet varer «copaen» helt til 11. juli, i likhet med EM-sluttspillet. 

Copa America skal etter planen starte søndag 13. juni når Brasil møter Venezuela, men nå står hele turneringen i fare. Kanskje blir det ekstra sommerferie for Liverpools brasilianere. Også Roberto Firmino er med i troppen. 

Liverpool har mange spillere som er hjemme på Merseyside denne sommeren. Kun ni røde er med i EM-sluttspillet, og to av dem, Gini Wijnaldum og Ozan Kabak, er ikke Liverpool-spillere når turneringen er over. Ytterligere tre, Neco Williams, Harry Wilson og Xherdan Shaqiri, kan ikke betegnes som nøkkelspillere for A-laget.

Skulle Copa America ryke, vil det kun være Andy Robertson, Thiago Alcantara, Diogo Jota og Jordan Henderson av klare førstelagsspillere som blir opptatt med turneringsspill denne sommeren. Med mindre Mohamed Salah skal spille OL for Egypt. 

Mange på utgående

Denne sesongen er kun Wijnaldum og Adrian på utgående kontrakt av førstelagsspillerne, mens James Milner og Caoimhin Kelleher sine kontrakter går ut i 2022.

Det er først i 2023 mange stjernespillere er ferdig med sine kontrakter. Alle disse har kun avtale frem til sommeren 2023: 

Mohamed Salah, Sadio Mané, Virgil van Dijk, Fabinho, Roberto Firmino, Naby Keita, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri, Nat Phillips, Harry Wilson, Sheyi Ojo, Harvey Elliott, Marko Grujic, Takumi Minamino. 

Vi snakket med The Athletic-journalist James Pearce om situasjonen som kan føre til et generasjonsskifte. Den saken kan du lese her.