Konate sammenlignes med Koulibaly– Høy, rask og veldig god teknisk – hva mer ønsker du av en midtstopper?

Ibrahima Konaté blir Liverpool-spiller 1. juli.

11. jun 2021 kl 10.16Arild Skjævelandaskjaeveland

Liverpool har allerede bekreftet at de kommer til å betale utkjøpsklausulen på 35 millioner pund, og sikre seg Ibrahima Konaté fra RB Leipzig denne sommeren. Overgangen blir offisielt bekreftet 1. juli, og han har signert en femårskontrakt på Anfield.

James Pearce og Caoimhe O’Neill i The Athletic har oppsøkt spillerens tidligere trenere for å få et bilde av hvilken spiller Liverpool har kjøpt – og det høres lovende ut! 

Pearce skriver at Jürgen Klopp mener Konate har alle kvalitetene som trengs for å kunne danne et stopperpar med Virgil van Dijk, som er på vei tilbake etter sin korsbåndsskade. 22-åringen måtte bruke tid på studiene i ungdommen, i tilfelle det ikke skulle lykkes med en proffkarriere i fotballen. Han snakker flytende engelsk, så kommunikasjonen bør ikke bli noe problem når han kommer til England.

Startet som spiss

Konate vokste opp i Paris, sammen med sju søsken. Foreldrene kommer fra Mali. Han startet karrieren som spiss, og det store forbildet var den brasilianske spissen Ronaldo.

– Han kom på prøvespill i Paris FC, og førsteinntrykket til meg og de andre spillerne var at det var mye potensiale der. Han var en høy og tynn gutt, men atletisk og med en interessant teknikk. Han var sjenert, men hadde en god innstilling. Han var ikke den talentfulle spilleren som vi ser nå, sier treneren Reda Bekhti, som møtte Konate tidlig i karrieren.

– Etter flere møter, måtte vi stille spørsmål ved Konates posisjonering i angrep. Han slet litt med den rollen, og jeg bestemte meg for å bruke ham som defensiv midtbanespiller. Da var det noe som bare klikket. Plutselig var det som at han alltid hadde spilt i den rollen, og det så lett ut for ham, sier han.

SNART RØD: Ibrahima Konate blir Liverpool-spiller 1. juli.

SNART RØD: Ibrahima Konate blir Liverpool-spiller 1. juli.


Prestasjonene hans som skjold foran forsvaret gjorde at speiderne flokket seg rundt ham. Som 15-åring flyttet han til FC Sochaux sitt akademi. Det var der det ble bestemt at han skulle brukes som midtstopper, på grunn av luftstyrken, hurtigheten, styrken og evnen til å lese spillet. Det var da han fikk sjansen for Frankrike U16.

Sammenlignes med Koulibaly

Albert Cartier var manageren som ga ham debuten. 17 år gammel fikk han sin første kamp for førstelaget, i en cupkamp mot Monaco. Da spilte han mot Falcao, Thomas Lemar og Bernardo Silva. Fabinho og Kylian Mbappé satt på benken.

– I forberedelsene til kampen stilte jeg ham et spørsmål. «Dersom du blir valgt til å spille mot Monaco, hvordan vil du forberede deg?» Han svarte: «Jeg vil se alle videoer av motstanderne mine, og så skru av telefonen og fokusere meg på jobben», sier Cartier til The Athletic.

– Det som skiller seg ut for meg, er at han aldri gjør den samme feilen to ganger. Han er et konkurransemenneske, og vil alltid prestere og vinne. Han er alltid tilgjengelig, og vil alltid lytte. Jeg jobbet med Kalidou Koulibaly i Metz, og det er mange likheter mellom Koulibaly og Konate. Begge har kvaliteter på høyeste nivå, sier han videre.

SAMMENLIGNES: Ibrahima Konate sammenlignes med Kalidou Koulibaly, Sadio Manés lagkamerat fra landslaget.

SAMMENLIGNES: Ibrahima Konate sammenlignes med Kalidou Koulibaly, Sadio Manés lagkamerat fra landslaget.

Som 18-åringen ble Konaté hentet av RB Leipzig. Lyon, Toulouse og Køln var alle ute etter spillerne, men Ralf Rangnick som var sportsdirektør dro det lengste kortet.

– Han er så bra at han vil kunne spille for Real Madrid eller Barcelona en dag, har Rangnick sagt.

Klar for Premier League

Pierre Gibaud spilte back og var kaptein for Sochaux da Konate slo gjennom. Han har fulgt spillerens karriere de siste fem årene, og mener han er klar for Premier League.

– Ibrahima er fortsatt ung, men har allerede spilt på høyt nivå i store Bundesliga-kamper og i Champions League, så han er klar. Han har lært mye i Leipzig, og jeg vet at han vil vise seg å bli en viktig spiller for Liverpool. Han er et godt kjøp for dem, sier Gibaud.

– Premier League er veldig fysisk, men han har størrelsen og styrken til å håndtere det. Høy, rask og veldig god teknisk – hva mer ønsker du av en midtstopper? Han er en fin fyr som lever livet sitt på riktig måte, og har beina på jorda. Det vil bli så bra for ham å spille sammen med van Dijk.