– Jeg opplevde det samme da jeg scoret på straffe i FA-cupen

Adrian har i likhet med Alisson opplevd å sette inn den avgjørende scoringen i en kamp.

14. jun 2021 kl 22.54Jens Bessesen

– Du kan tenke deg hva vi følte i det øyeblikket, sier Adrian om de utrolige scenene da Alisson stanget inn vinnermålet mot West Bromwich og sendte Liverpool mye nærmere en plass i neste sesongs Champions League. 

Mandag kom nyheten om at den 34 år gamle spanjolen har forpliktet seg til to nye år i Liverpool. I den forbindelse har han blitt intervjuet av LFCTV, og der mimrer han tilbake til et et øyeblikk der han selv ble matchvinner.

– Jeg opplevde det samme da jeg scoret på straffe i FA-cupen, sier han.

Senket Everton

I FA-cupens tredje runde i 2016 møttes West Ham og Everton til en avgjørende omkamp. Ingen klarte å avgjøre kampen i løpet av 120 minutter, og dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse. Der ble det dramatisk. 

Stillingen var 8-8 da det ble klart at keeperne måtte frem og skyte. Everton-keeper Joel Robles var først ut, men han satte ballen i tverrliggeren. Dermed kunne Adrian avgjøre, og det gjorde han på herlig vis. Han kastet keeperhanskene i tilløpet og scoret enkelt. 

Adrian feiret med elleville supportere den kvelden, og på The Hawthorns i mai ble det nok en gang ville jubelscener - denne gangen på benken. 

– Feiringen på banen var utrolig, og jeg hoppet på benken og falt nedover tribunen. Vi kunne ikke tro det. Men det skjedde, og det er det fotball handler om - om å ha troen til siste sekund. Ali gikk opp på den corneren med den mentaliteten, og vi vet alle hvordan det endte, sier den sympatiske spanjolen.

Konkurranse om plassen

Det er ventet at Liverpool kommer til å gi en ny kontrakt også til Caoimhin Kelleher, og dermed gå inn i neste sesong med samme keepertrio som de hadde i denne. 

Adrian opplevde i løpet av 2020/21-sesongen å miste rollen som andrekeeper til den unge iren.

– Da Caoimhin gjorde sin debut spurte mange om jeg ønsket å spille, men jeg støttet ham, og det vil jeg alltid gjøre. Han er yngre og har mye tid til å bli bedre. Jeg prøvde å gjøre det de erfarne spillerne gjorde da jeg var yngre. Jeg prøvde å hjelpe, gi råd og støtte og motivasjon, sier han. 

– Noen ganger er vi egoistiske fordi vi vil spille alt, men vi må forstå at vi er en stor gruppe, og du må finne din rolle og tilpasse. Det handler om å gi alt for klubben, sier Adrian.