Robertson var strålende da Skottland fikk med seg poeng fra Wembley

Et overraskende resultat i gruppe D.

18. jun 2021 kl 22.48Arild Skjæveland

Fredag kveld møttes England og Skottland for 115 (!) gang i historien, og for første gang i mesterskap siden 1996.

Andy Robertson var den eneste røde i startoppstillingen, og ledet skottene som kaptein. Robertson var fantastisk. Det kan ikke være mange spillere i verden med mer energi. Hele tiden i bevegelse og involvert, både offensivt og defensivt, med massevis av kvalitet.

Kanskje var han litt heldig som ikke laget straffespark da Raheem Sterling ble tråkket på foten inne i feltet etter 78 minutter – men så er også listen lagt en del høyere i EM – og det skal mer til for å omgjøre en avgjørelse. Dommer Antonio Lahoz, som dømte da Liverpool slo Manchester City ut av Champions League i 2018, vinket spillet videre.

Dette sa venstrebacken selv etter kampen:

– Jeg synes det var vi som hadde de store sjansene. Til tider var vi strålende på å holde på ballen og frustrere dem. På en annen kveld kunne vi ha fått med oss mer, sier Andy Robertson ifølge The Telegraph.

– Vi tar poenget, og det holder håpet vårt i live. Det er viktig at vi tar med oss denne følelsen videre for å få et positivt resultat på tirsdag, sier Robertson videre.

Han tok seg også tid til å skryte av Billy Gilmour, som startet sin første kamp for Skottland på midtbanen. Han fylte nylig 20 år, og ble kåret til banens beste.

– Jeg snakket med ham på hotellet i dag, og jeg så på ham at han ikke lar seg påvirke av noe. Han kan få så mange kamper som han vil for Skottland.

Skuffende England

England var store favoritter før kampen, men overbeviste på ingen måte. Spesielt Harry Kane så veldig tam ut på topp, i andre kamp på rad. Skottland fortjente absolutt å få med seg noe fra kampen, og dette resultatet gjør at håpet om avansement lever.

«Skottland fortjente helt klart poenget, og Gareth Southgate har mye å tenke på over de neste dagene» skriver Jamie Carragher i Telegraph etter kampen

«Jeg delte mine bekymringer om Harry Kane i spalten min etter den første kampen, og jeg mistenker at poengene jeg kom med etter seieren mot Kroatia vil bli luftet av flere over de neste dagene. Det er grunn til bekymring at England ikke har nok skudd på mål, eller skaper sjanser. Angrepet fungerer ikke, og det må det gjøre. Selv med to offensive backer på banen».

Jordan Henderson ble sittende på benken gjennom hele kampen. Trolig mest på grunn av manglende kamptrening – men nå ser det ut til at de trenger ham fra start snart.

I den andre kampen i gruppen spilte Tsjekkia og Kroatia 1-1 tidligere i dag, der den tidligere Liverpool-stopperen Dejan Lovren laget straffespark. Det gjør at håpet om avansement lever for Robertson, Sir Kenny Dalglish, og alle andre som heier på skottene!

I gruppe E vant Sverige 1-0 over Slovakia tidligere på fredag, i en veldig kjedelig fotballkamp.