Se Konaté imponere mot Nederland

Liverpools nye midtstopper hadde flere gode involveringer da Frankrike var uheldige og røk ut av U21-EM.

2. jun 2021 kl 13.54Jens Bessesen

Fredag i forrige uke bekreftet Liverpool kjøpet av Ibrahima Konaté fra RB Leipzig. Prislappen for den 22 år gamle midtstopperen skal være 36 millioner pund. 

Bare tre dager etter at kjøpet ble bekreftet spilte Konaté for Frankrike mot Nederland i kvartfinalen i U21-EM. Midtstopperen var kaptein og dannet stopperpar sammen med klubbkamerat fra Leipzig Dayot Upamecano, som nå er klar for Bayern München. 

God kamp

Upamecano ga franskmennene ledelsen etter 23 minutter, men i andre omgang snudde Nederland kampen etter to scoringer av Myron Boadu. Den siste kom tre minutter på overtid, og dermed måtte skuffede franskmenn si takk for seg etter kvartfinalen i turneringen.

Frankrike hadde dominert kampen og hadde flere gode muligheter til å avgjøre før Nederland kontret inn seiersmålet. Blant annet hadde de en enorm dobbeltsjanse der ballen ble satt i stolpen selv om målet nesten var åpent. 

Ibrahima Konaté gjorde en rekke gode involveringer og viste litt av hva han har blitt kjent for: høy fart, styrke og en god pasningsfot. 

I denne videoen er det satt sammen høydepunkter fra Konatés prestasjon: 

Har imponert

I Bundesliga har Konaté tidvis imponert stort for RB Leipzig, selv om et par langtidsskader har ødelagt litt for stabiliteten. Ifølge journalist Constantin Eckner er Konaté en spiller der det handler om mer enn bare tall. 

«Rene tall reflekterer ikke hele potensialet til 22-åringen. I RB Leipzig tror man Konaté har et større talent enn kollegaen Dayot Upamecano, som også er 22, som drar til Bayern München i sommer. Men der Upamecano har sett bunnsolid ut denne sesongen, har Konaté vært mer opptatt med å trene seg opp fra en tøff skade», skriver han i The Times

«Liverpool vil imidlertid ikke være i tvil om at Konaté har sine beste dager foran seg og at han vil være hundre prosent klar fysisk så snart han har funnet seg til rette på Anfield. Dessuten er det så mye mer til Konaté enn fysikken - styrken langs bakken og i lufta matches av taktisk tilstedeværelse, forståelse og posisjonering. Det som skiller ham fra Upamecano er evnene med ballen og hvordan han leser pasninger», skriver Eckner.

Bundesliga har lagt ut en video der du virkelig kan se hva Konaté er god for på sitt beste.