Etter 20 kamper for å kvitte seg med to lag, starter endelig alvoret i Copa America

Liverpool har tre spillere med i mesterskapet.

1. jul 2021 kl 19.53Arild Skjæveland

Det har vært mye kontroverser rundt årets Copa America, som ble flyttet fra Argentina og Colombia til Brasil i siste liten.

Det meste har handlet om Covid-19, men også at nasjoner som Australia og Qatar først var invitert, for så å trekke seg, har vært kontroversielt.

Det gjorde at det er 10 nasjoner som deltar i mesterskapet, der de er delt inn i to grupper med fire gruppespillskamper. Med andre ord har det blitt spilt 20 kamper, for å slå ut to nasjoner.

På den ene siden av turneringstreet har Argentina vunnet gruppe A, og får med seg Uruguay, Paraguay og Chile til kvartfinale. Bolivia er de eneste som må reise hjem.

Liverpool har tre spillere i den brasilianske troppen. Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino er med, og de er også videre som gruppevinnere. De får med seg Peru, Colombia og Ecuador til kvartfinalen, mens Venezuela er slått ut.

Starter til helgen

Til helgen starter kvartfinalene. En må sitte lenge oppe dersom en ønsker å se Alisson og co i aksjon mot Chile.

Dette er kvartfinalene:

Peru - Paraguay, fredag kl. 23.00, V Sport 1 og Viaplay
Brasil - Chile, lørdag kl. 02.00, V Sport 1 og Viaplay
Uruguay - Colombia, lørdag kl. 24.00, Viaplay
Argentina - Ecuador, søndag kl. 03.00, Viaplay

Dersom Brasil gjør jobben, vil de møte vinneren av Peru og Paraguay i semifinale på tirsdag kl 01.00 norsk tid, i en kamp som også skal vises på V Sport 1 og Viaplay.

Alt ligger til rette for at Brasil og Argentina kan møtes i en finale, og at vi får se «Superclásico de las Américas» når tittelen skal deles ut søndag 11. juli kl. 02.00 norsk tid. Den vises på V Sport 1 og Viaplay.

Ifølge TyC Sports kommer det ikke til å bli spilt ekstraomganger i kvartfinalene eller semifinalene, så dersom det står uavgjort etter 90 minutter går det rett til straffekonkurranse.