Etter 285 dager ute kan stopperkjempen endelig være tilbake på banen i kveld

Virgil van Dijk kan få sine første minutter i rødt etter kneskaden torsdag.

29. jul 2021 kl 11.40Jens Hapnes Rege

Den 17. oktober 2020 skulle vise seg å bli en avgjørende dato for forrige sesong. Liverpool klarte bare uavgjort mot Everton, men den kampen blir husket for helt andre ting. 

Etter bare seks minutter av kampen ble Virgil van Dijk kvestet av Everton-målvakt Jordan Pickford, og måtte forlate banen. 

Av bildene kunne man se at dette sannsynligvis var alvorlig, og det viste det seg også å være. Nederlenderen hadde blitt påført en grad tre avrivning av det fremre korsbåndet i høyre kne, og kom til å miste resten av sesongen. 

Endelig tilbake

Savnet av van Dijk var stort i løpet av sesongen, selv om stoppervikarene løste oppgaven forbilledlig i sesongens siste periode som sørget for Champions League-spill denne sesongen. 

Etter 285 dager ute av spill kan han i kveld endelig være tilbake i Liverpool-drakten på fotballbanen mot Hertha Berlin. 

– Han ser veldig bra ut på trening, og vi kan kanskje gi ham noen minutter, men vi må snakke litt mer om det. Han ser klar ut, sa Klopp om van Dijk til Liverpools hjemmeside mandag.

– Det gir mening å gjøre det dersom man ser på kampene som en del av rehabiliteringen. 

SER BRA UT: Van Dijk ser upåvirket ut på treningsfeltet.

SER BRA UT: Van Dijk ser upåvirket ut på treningsfeltet.

«Calm as you like»

Det blir et gjensyn med flere egenskaper de rødkledde har savnet. 

Den stoiske roen, både med og uten ball, den enorme farten, den silkemyke pasningsfoten og den uslåelige duellkraften. Virgil får alt til å se enkelt ut. 

La oss håpe han kommer seg tilbake til det fantastiske nivået han var på før skaden, og befester sin posisjon som verdens beste midtstopper. 

Velkommen tilbake, Virgil!