Harvey Davies lærer mye fra de andre målvaktene

Treningsleirens yngste målvakt skryter av Adrián, Karius og de mer rutinerte.

17. jul 2021 kl 20.51Øystein Tronstad

Fem målvakter er med på treningsleiren til Østerrike. 17-årige Harvey Davies er blant de litt mindre kjente, og han nyter tiden sammen med de andre burvokterne.

– Adrián har tatt meg under hans vinger og forsøker å gi meg råd der han kan, det samme med Loris (Karius). De er alle topp karer. Caoimhín (Kelleher) også, jeg mye moro med han. Men når det kommer til trening vet alle hvor vi må være og hva nivået er, sier Davies til Liverpoolfc.com.

– Det er virkelig godt for meg som en ung målvakt. Jeg er den yngste her, og å lære så mye jeg kan er viktig. Det vil tjene karrieren min. Jeg forsøker å la alt synke inn.

Fått smaken av det

17-åringen hadde en minneverdig sesong. Han var sentral da Liverpool tok seg til finalen i FA Youth Cup. I tillegg fikk han sitte på benken da førstelaget møtte RB Leipzig og Real Madrid i Champions League.

PÅ LØPETUR: Målvaktene tar beina fatt i Østerrike.

PÅ LØPETUR: Målvaktene tar beina fatt i Østerrike.

– Jeg hadde hellet med meg sist sesong og tok sjansene mine når jeg kunne.

– Jeg er takknemlig for å få være på benken og vil aldri glemme de opplevelsene, som en så ung gutt i Champions League. Det var en skikkelig spesiell erfaring.

Scouseren har vært i Liverpool siden U9-nivå. Han skrev sin første proffkontrakt med klubben denne måneden.