Hendersons skade var mye mer alvorlig enn først meldtMuskelen var revet av beinet

Jordan Henderson har kjempet knallhardt for å være på plass i EM.

6. jul 2021 kl 11.03Arild Skjæveland

I Merseyside-derbyet på Anfield i februar måtte Jordan Henderson gå av banen med en lyskeskade. Kapteinen måtte opereres, og han spilte ikke mer for Liverpool den sesongen.

Likevel var han med i den engelske landslagstroppen til EM, og er en av lederne i troppen. I kvartfinalen mot Ukraina scoret han endelig sitt første mål for England, i sin 62. landskamp.

Da kapteinen først ble skadet, var det snakk om seks til åtte uker på sidelinjen, og at han kunne være tilbake tidlig i april. Det skal etterhvert ha blitt klart at det var altfor optimistisk, og at skaden var mye mer alvorlig enn først meldt.

The Athletic rapporterer at lyskeskaden var så alvorlig at adductormuskelen var revet av beinet. Vanligvis er det en skade som tar tre til fire måneder å komme seg etter, og EM-drømmen var i fare. 

MOT EVERTON: Jordan Henderson pådro seg en alvorlig lyskeskade mot Everton.

MOT EVERTON: Jordan Henderson pådro seg en alvorlig lyskeskade mot Everton.

– At han er der viser hvor profesjonell, dedikert og bestemt han er. Så frisk og sunn, og med evne til å prestere på så høyt nivå. Det er ingen som jobber hardere. Det var flere stunder der det så tvilsomt ut at han ville klare det, men det gjorde han, siteres en kilde fra LFC i The Athletic.

Jobbet hver eneste dag

Etter operasjonen i februar måtte Henderson ha fire ukers hvile, før han kunne starte skikkelig på rehabiliteringen med fysioterapeut Chris Morgan, klubblege Jim Moxon og David Rydings, som har ansvar for spillerne på vei tilbake etter skader.

I utgangspunktet var Henderson desperat etter å komme tilbake og hjelpe lagkameratene på klubblaget til å kvalifisere seg til Champions League, men kampene kom for fort, og han måtte endre fokus til England. Først i uken før den siste kampen for sesongen mot Crystal Palace fikk han grønt lys til å trene for fullt igjen.

Etter det ble han igjen og trente med U18-laget for å bli klar for England.

– Du kan ikke si nok gode ting om Jordan. Måten han kom inn, trente skikkelig og løftet tempoet på økten. Han var fantastisk på måten han oppførte seg på og standarden han satte, sier U18-sjef Marc Bridge-Wilkinson.

Henderson hadde så dårlig tid at han ikke har hatt en eneste fridag siden han kunne starte med rehabiliteringen i mars, med lange dager på AXA Training Centre for å styrke og få orden på den opererte lysken.

Allerede som en full pre-season

Liverpools støtteapparat skal være i nær kontakt med støtteapparatet i England om formen og tilstanden til Henderson. Når EM er over, vil Henderson få noen uker fri, men klubben ser på opptreningsperioden som en pre-season i seg selv.

Henderson har trent for fullt siden slutten av mai, og har vært borte på landslagsoppdrag i en måned. Liverpool føler at de vil dra nytte av måten det er gjort på, skriver James Pearce i The Athletic.

Englands semifinale mot Danmark spilles på Wembley onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2.