Ønsker å hente Marko Grujic etter imponerende utlån, men er avhengig av å selge først

Porto sliter med å finne midlene til å hente Liverpools midtbanespiller.

16. jul 2021 kl 08.57Jens Hapnes Rege

FC Porto ønsker å hente Marko Grujic til klubben, men sliter med å finne midlene til å kjøpe serberen. Det skriver Liverpool Echo torsdag kveld. 

Serberen slet med lite spilletid tidlig i låneoppholdet i den portugisiske klubben, men fikk etter hvert en viktig rolle i laget. Han startet blant annet begge Champions League-kvartfinalene mot Chelsea. 

En kilde i Porto mener at 25-åringen spilte sin beste fotball noen gang i klubben. 

Av sine beste sesonger

– Han ønsker å bli, men det er mangel på midler i Porto, innleder kilden. 

– Numrene hans viser at han hadde en av sine beste sesonger under Sergio Conceicao. De ønsker spilleren, men er avhengig av å selge først. 

– Sergio er treneren som ga ham flest kamper noen gang i en sesong. Antallet pasninger han spilte viste at han ble eksponert i kamper, men han traff også på mange av pasningene. Han hadde også færre feil som ledet til mål. Markos utvikling under Sergio er tydelig når man ser på tallene, forklarer Porto-kilden. 

MØTTE DE BESTE: Grujic startet kvartfinalene i Champions League.

MØTTE DE BESTE: Grujic startet kvartfinalene i Champions League.

– Dersom han signerer for Porto ankommer han uten en skikkelig pre-season under Sergio, som ikke er optimalt, men arbeidet hans med Liverpool betyr at han er forberedt. 

Må kvitte seg med midtbanespillere

– De liker ham i Porto, det er det ingen tvil om. Han hadde en varierende start, men så viste han verdien sin, inkludert i viktige Champions League-kamper.

– Problemet er at Porto har for mange midtbanespillere - de har Sergio Oliveira, Mateus Uribe og så videre. De ventet til starten av juli med å signere spillere, men er avhengig av å selge først. 

Det gjenstår å se om Liverpools 25 år gamle midtbanespiller endelig får seg en permanent overgang, etter flere år som klubbnomade med Liverpool som moderklubb.