Bekreftet:Salah ikke med i OL-troppen

Egypt har tatt ut sin tropp til de olympiske leker.

2. jul 2021 kl 19.52Einar Kvande

Egypt har nå offentliggjort sin fotballtropp til de olympiske leker, og som David Lynch og andre tidligere har rapportert er ikke Mohamed Salah en av de tre overårige spillerne i Egypts tropp.

Liverpool nektet rett og slett Egypt å benytte Salah under OL i Tokyo i sommer, og sa nei da forespørselen kom fra det egyptiske fotballforbundet.

Manageren for det egyptiske OL-landslaget, Shawky Gharib, har lenget kjempet for å få inkludert Salah i troppen, og har gjentatte ganger oppfordret Liverpool til å frigi ham. Men på Anfield har man hele tiden vegret seg for dette, fordi det vil ødelegge for angriperens preseason med klubblaget.

FIFA regner ikke OL som en offisiell turnering, og derfor er ikke klubbene forpliktet til å frigi sine spillere til mesterskapet. 

Liverpool FC har aldri uttalt seg offentlig om saken, men det var hele tiden liten sjanse for at de ville frigi en så viktig spiller til en turnering som spilles fra 21. juli til 7. august. Sistnevnte dato er som kjent bare en uke før Liverpools ligapremiere, borte mot Norwich.