– Gi meg ett navn!

Jürgen Klopp mener det ikke er så enkelt å finne en bedre midtbanespiller enn de han allerede har til rådighet i sin stall.

13. aug 2021 kl 15.00Einar Kvande

Under dagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om han trenger å finne en erstatter for Georginio Wijnaldum. Det var et spørsmål som tydelig irriterte Liverpool-manageren.

– Fortell, dersom du skulle ha kjøpt en midtbanespiller, hvem ville du ha kjøpt? Gi meg et navn! Vi klarer å telle antall midtbanespillere vi har, og du sier at jeg trenger å finne en erstatter for Gini, sa Klopp, og fyret seg skikkelig opp av spørsmålet.

– Hendo og Thiago har ikke vært involvert under preseason, sett bort fra den siste uken. Vi har spilt ganske mange kamper med James Milner, Naby Keita og Harvey Elliott. Vi har spilt med en annen midtbanetrio i Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho og Curtis Jones. Curtis er en spiller som vil ta neste steg. Han er et eksepsjonelt talent.

– Dere kan fortelle meg hvilken spiller vi trenger. Hvilke egenskaper skal den spilleren besitte? Skal han score flere mål enn Gini? Skal han forsvare seg bedre enn Fab? Skal han være mer kreativ enn Naby, Curtis, Ox og Harvey? Hva ønsker dere?

Flere mål fra midtbanen?

En av journalistene antydet så at Liverpools midtbanespillere har scoret relativt få mål.

– Så han skal score flere mål? Okay. Det høres fornuftig ut. Jeg vet imidlertid ikke hvilken midtbanespiller som scorer flere mål fra den posisjonen enn de spillerne vi har.

– Vi har aldri sagt at vi ikke må forbedre oss. Det må vi. Men for å score flere mål fra midtbanen må du skape situasjoner for dette. Du kan ikke bare si at vi trenger en midtbanespiller som scorer flere mål. Dersom en midtbanespiller spiller for oss, så er det ikke så enkelt som at de alltid befinner seg i situasjoner der de kan score mål. De har ulike oppgaver. Vi har en spesifikk måte å spille på.

– Jeg skjønner dette nå. Jeg er inne i mitt sjette år her, og bortsett fra det året hvor vi signerte Ali og Virg, så har det alltid vært den samme visa. Dere får det alltid til å se ut som vi ikke kjøper nok spillere, og ikke gjør nok på transfermarkedet.

– Men faktum er at vi jobber konstant med å forbedre laget, og å kjøpe spillere er bare en del av dette. Det viktigste er faktisk, og det tror jeg supporterne skjønner også, at vi har en gruppe som fungerer sammen og som det er artig å se spille, spennende å se spille, og som kjemper sammen. En gruppe som ofrer seg 100 prosent for klubben, og verdiene vi har. Vi har dette nå. La oss kjempe med alt vi har, og så får vi se hva som skjer frem til transfervinduet stenger.

Ikke overrasket over pengebruken til City og Chelsea

Klopp ble så spurt om pengebruken til Liverpools argeste rivaler. Manchester City har kjøpt Jack Grealish for rekordsummen 100 millioner pund, og forsøker å sikre seg Harry Kane fra Tottenham for et enda større beløp. Manchester United  har brukt 115 millioner pund på Jadon Sancho og Raphael Varane, mens Chelsea har sikret seg Romelu Lukaku for klubbrekorden 97,5 millioner pund.

– Jeg er ikke overrasket, for disse klubbene er ikke avhengige av å jobbe på den måten vi gjør. Vi kjenner alle situasjonen i Chelsea, City og PSG. Jeg vet ikke eksakt hvordan United gjør det. Men vi har bare hatt en måte å gjøre det på siden jeg kom til klubben. Vi får lov til å bruke de pengene vi tjener. Det har vi gjort hele tiden.

– Denne sommeren brukte vi penger før vi tjente dem, på Ibou Konate, for fjoråret viste at vi ikke kan ta noen risiko i den posisjonen. Det er vår situasjon. 

– Jeg blir aldri overrasket over de finansielle musklene til Chelsea og Manchester City. Jeg har vært lenge nok i dette landet til å vite at de alltid finner en løsning på slike ting.

– Vi må gjøre det på vår måte. Vi holder dette laget sammen, noe som også er en viktig del av forretningsideen vår. Jeg vet det ikke er så spennende for de på utsiden som at vi kjøper en ny spiller. Hver sommer er det samme visa. Folk tror du ikke gjør jobben din om du ikke kjøper spillere. Det er ikke tilfelle.

– Andre vil følge etter

– Vi tenker konstant på nåtiden og fremtiden, både kortsiktig og langsiktig. Hva kan vi gjøre? Hvordan vil laget se ut dette året, og hvordan vil det se ut neste år? Ja, denne sommeren er kanskje ikke den mest spennende, men dersom du er en ordentlig Liverpool-fan er du fornøyd med nyhetene du har fått servert de siste ukene. Vi har skrevet nye kontrakter med Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Fabinho og Virgil. Og andre vil følge etter, noe som selvsagt er gode nyheter.

– Dersom andre lag ønsket å signere disse spillerne ville de ha måttet betalt masse penger, og vi har dem allerede, noe som er bra! Vi har en veldig god tropp. Vi er i en bedre situasjon enn i fjor, så la oss bygge videre på dette og se hvor vi ender.

– Vi kan ikke sammenligne oss med andre klubber. De har tydeligvis ingen begrensninger. Vi har begrensninger. Men vi har vært ganske suksessfulle de siste årene selv om vi har hatt begrensninger, og det skal vi forsøke å bli igjen, og vi skal ikke benytte begrensingene som en unnskyldning. Dersom vi ikke vinner en kamp, vil dere aldri høre meg si at det var fordi vi ikke signerte ham eller ham. Det kommer ikke til å skje. 

– Vi kan ikke bruke penger vi ikke har!

– Vi kan ikke bruke penger vi ikke har! Vi kan bare ikke gjøre det. Andre kan kanskje det, men vi kan ikke det. Slik er det. Det er informasjonen jeg har til dere.

Klopp bekreftet samtidig at Harvey Elliott vil være en del av førstelagsstallen denne sesongen. 18-åringen kommer ikke til å bli lånt ut igjen, etter å ha imponert i treningskampene. 

– Planen er at han skal være en del av vår tropp. Han har vært eksepsjonelt god. Han er bare 18 år, men vi behandler ham ikke som en 18-åring, verken under trening eller i kamp, sa Liverpool-manageren.

– Han spiller en veldig moden fotball. Det er virkelig spennede å se. Som alle våre midtbanespillere, så bringer også han en annen dimensjon til laget, med sine dribleraid, sine pasninger og mange andre ting.

– Han har levert en topp preseason, og det gjorde også Kaide Gordon, som bare er 16 år. Det er ståa. Dersom du ikke har plass til disse guttene i troppen, blokkerer du veien deres. Du må ha plass i troppen din for slike eksepsjonelle talenter som dette. Vi må vise at vi er en klubb som gir muligheter til gutter som dette, avsluttet Klopp.