Liverpool FC vil fortsette med å knele

Liverpools damer og herrer mener at det er viktigere enn noen gang å markere mot rasisme og diskriminering.

11. aug 2021 kl 16.44Øystein Tronstad

Den siste tiden har det pågått diskusjon om man skal fortsette, og eventuelt hvor lenge, med å knele før kamp.

– På vegne av alle spillerne i Liverpool, vil jeg klargjøre vår forpliktelse til å knele i Premier League denne sesongen, og støtter avgjørelsen som ble tatt av Premier League forrige uke, sier kaptein Jordan Henderson til Liverpoolfc.com.

Siden juni 2020 har Liverpools spillere, i likhet med andre i engelsk fotball, markert på denne måten før avspark.

Fortsatt et problem

– Det har vært en ubegrunnet debatt om hvorfor fotballspillere fortsetter å demonstrere på denne måten, men det burde ikke være en sak. Det er veldig enkelt, vi protesterer mot rasisme.

Henderson omtaler gesten som et nødvendig tilsvar til et tema som man vet er et problem i dag. Spesielt kom rasisme og hets i fokus etter at Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka brente straffespark for England i EM.

– Jeg er stolt over lagkameratene mine når vi kneler, og jeg kunne ikke ha vært stoltere over å være kaptein for denne klubben når supporterne våre applauderer oss mens vi gjør det, sier Henderson.

Herrenes leder får støtte av kvinnelagets kaptein, som også vil fortsette markeringen.

– Det er vår måte å si at det ikke finnes noe rom for rasisme, eller andre former for diskriminering, i spillet vårt, og at ting må forandre seg, sier 33-årige Niamh Fahey.

– Vi så det selv denne sommeren med EM, at rasismens skygge forblir ikke bare i fotballen, men også i samfunnet for øvrig. Det viser dessverre at årsaken til at vi knelte forrige sesong, er vel så relevant i år.