Robertson tar Curtis Jones under sine vinger

En unggutt Andy Robertson har stor tro på er scouseren Curtis Jones. Skotten passer godt på 20-åringen.

2. aug 2021 kl 15.32Jens Hapnes Rege

Andy Robertson har vært sentral i Liverpools suksess de siste sesongene, og har etter hvert også blitt blant lagets viktigste ledere på og utenfor banen. 

Den høylytte skotten sier han og lagkameratene prøver å lære ungguttene opp, selv om de også må få utfolde seg naturlig. 

Legger ikke bånd på ungguttene

– Det er viktig å ikke legge for mye press på ungguttene, og å la dem utvikle seg og være seg selv på banen. Vi må ikke påvirke dem for mye fordi gnisten de kan gi i en kamp er helt unik og vi må gi dem friheten til å utfolde seg på banen. Vi prøver alle å hjelpe de unge guttene, sa han i et intervju med Liverpools hjemmeside.

Det er flere nye spillere som har fått prøve seg med førstelaget på årets oppkjøring, og de rutinerte spillerne prøver å hjelpe dem så mye som mulig. 

– Selv de siste spillerne som har kommet opp til førstelaget hjelper vi så mye som mulig, det er de som skal gjøre oss bedre i fremtiden. 

GIR RÅD: Williams er blant ungguttene som får råd av Robbo.

GIR RÅD: Williams er blant ungguttene som får råd av Robbo.

Curtis og Harvey tar steget

Det er ventet at Curtis Jones og Harvey Elliott skal bidra mye for førstelaget neste sesong. Det er to spillere Robertson har stor tro på. 

– Harvey var fantastisk på lån til Blackburn forrige sesong. Han tok nivået i Championship bra og nå handler det om det neste steget, å konkurrere og prøve å få minutter her. 

– Curt begynner å bli voksen. Han var enestående i noen kamper forrige sesong, men nå handler der om å finne stabiliteten - det handler om å gjøre det uke inn og uke ut, forklarer Robertson.

Skotten skal ha stor tro på Jones, som han har et ekstra godt øye til i treningshverdagen. 

– Han er en flott gutt, jeg har mye tid til overs for ham. Jeg prøver å ta ham under vingen min mer enn noen andre spillere. Jeg håper det blir en stor sesong for ham - han er en fantastisk spiller og en fantastisk person. 

Nå handler det om å holde på sulten for den 20 år gamle scouserens og hans rekkekamerater. 

– Jeg håper han klare å finne stabiliteten og fortsette å ha den samme sulten. Folk glemmer hvor ung han fortsatt er, og det er det samme med Harvey og de andre unge spillerne. 

– Man må fortsatt la dem utvikle seg, men jeg håper det blir en stor sesong for dem, avsluttet Robbo i intervjuet.