Bekreftet:Woodburn skal prøve lykken i Skottland

Liverpool FC bekrefter at midtbanespiller Ben Woodburn lånes ut til den skotske Premiership-klubben Hearts for resten av inneværende sesong.

23. aug 2021 kl 18.02Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter i ettermiddag at Ben Woodburn har signert en sesonglang låneavtale med Heart of Midlothian FC.

Den skotske klubben står bokført med sju poeng av ni mulige i den skotske ligaen så langt. 

Woodburn har spilt elleve førstelagskamper for Liverpool siden debuten i november 2016. Samme måned ble han klubbens yngste målscorer gjennom tidene, da han nettet i en ligacupkamp mot Leeds United.

21-åringen imponerte Jürgen Klopp og assistentmanager Pepijn Lijnders under preseason, og satt på innbytterbenken i ligaåpningen mot Norwich. En rekke Championship-klubber har vist interesse for midtbanespilleren i sommer, samt klubber i Hellas, Danmark og Kroatia.

Woodburn kan få sin Hearts-debut i bortekampen mot Dundee United på lørdag.

–Jeg er veldig glad for å ha fått fullført denne overgangen. Ben ern en klassespiller med erfaring fra Premier League og internasjonal fotball, og han var veldig ivrig etter å skrive under for oss. Han er en spennende spiller, som jeg tror vil passe veldig godt til vår spillestil. Han er rask, direkte og kan gi oss ulike alternativer fremover på banen, sier Hearts-manager Robbie Neilson til den skotske klubbens offisielle nettside.

– Jeg ser frem til å jobbe sammen med ham, og jeg håper han blir en suksess her i Hearts.

Ser frem til en ny utfordring

Den walisiske landslagsspilleren ser også frem til en ny utfordring.

– Jeg er glad for å være her, og at avtalen er underskrevet. Jeg har visst i et par uker nå at Hearts var interesserte, og nå er jeg her. Jeg gleder meg til å komme igang. Da jeg hørte om interessen ble jeg opprømt. Jeg snakket med Andy Robertson. Han snakket litt om noen av spillerne han kjenner. Han sa dette var en fin gjeng, og at jeg skulle nyte dette, sier Woodburn til Hearts TV.

– Jeg snakket med manageren før jeg kom hit, og han har planer for meg. Jeg er enig i hans tanker. Det er et godt utgangspunkt.