– Da mine venner gikk rett inn på førstelaget tenkte jeg at dette ville jeg også være med på

Forrige sesong fikk han spille i Champions League, og han var også med på å vinne på Old Trafford. Nå tar han et steg tilbake, i håp om at det er riktig for karrieren på lang sikt.

2. sep 2021 kl 11.55Einar Kvande

Rhys Williams har byttet ut Anfield med Swansea.com Stadium for 2021/22-sesongen. Forrige sesong spilte han 19 kamper for Liverpool. Seks av dem i Champions League.

– Jeg gleder meg til å spille for Swansea. Jeg ivret etter å komme hit. Det var et av stedene jeg ønsket å komme til, på grunn av fotballen laget spiller. Jeg tror et år her vil gjøre godt for meg med tanke på neste sesong, uttaler Williams til Swanseas offisielle nettside.

– Forrige sesong var selvsagt svært viktig for meg. Ingen kunne ha forberedt oss på hvordan sesongen ville bli, og spesielt meg, med alle skadene på midtstoppere. De siste fem kampene ble beskrevet som fem finaler, og jeg visste at dersom jeg gjorde det bra i de kampene ville det være bra for karrieren min, fortsetter midtstopperen.

– Det var en erfaring du opplever bare en gang i livet, og jeg håper jeg kan ta med meg det jeg lærte i de kampene, og vise det frem her. Jeg har spilt mot noen gode spillere. Alle kamper er en ny utfordring. Jeg ser frem til å spille fast førstelagsfotball, og jeg håper jeg får det her i Swansea.

Får antagelig debuten neste lørdag

Williams ventes å gå rett inn i Russel Martins startoppstilling når Swansea spiller hjemmekamp mot Hull neste lørdag. Wales Online spår en stoppertrio bestående av Williams, Ben Cabango og Kyle Naughton i den kampen. En blanding av rutine, mobilitet og gode fotballferdigheter. 

20 år gamle Williams har klare ambisjoner om å bli fast inventar i Liverpools midtforsvar med tiden. 

– Det påvirket meg veldig da jeg så mine venner, som Neco Williams og Curtis Jones, gå rett inn på førstelaget i Liverpool. Da begynte jeg å tenke at dette skal jeg også klare. 

– Jeg har sett kaliberet på spillerne jeg forhåpentligvis en dag får spille fast sammen med. Det har vært veldig motiverende for meg, og jeg forsøker å nå det nivået.